Δες τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο υπνοδωμάτιό σου ενόψει Χειμώνα!

13:29 15/10/2020 - Πηγή: iPop

Σιγά σιγά ο καιρός δροσίζει όλο και περισσότερο και όσο να ‘ναι το σπίτι σου λίγο πολύ παγώνει. Κι η αλήθεια είναι πως ο ύπνος όταν έξω έχει κρύο δεν είναι και τόσο εύκολος, εκτός αν σκεπαστείς με τουλάχιστον 2-3 κουβέρτες. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις ώστε να έχεις ένα ζεστό υπνοδωμάτιο τον Χειμώνα και γενικά όταν κάνει κρύο.

Είτε είσαι από τους ανθρώπους που κρυώνουν με την παραμικρή δροσιά, είτε όχι, σίγουρα δεν θες να έχεις ένα κρύο δωμάτιο

και πόσο μάλλον ένα κρύο υπνοδωμάτιο. Ο χώρος που κοιμάσαι πρέπει να σου εκπνέει ζεστασιά, ηρεμία και ασφάλεια κι αν κάτι από τα τρία λείπει, τότε ήρθε η ώρα να το διορθώσεις.

Unsplash/ Anthony Tran

Αν θες να κοιμάσαι καλύτερα, ακολούθησε αυτά τα feng shui tips για το υπνοδωμάτιό σου!

Προετοίμασε, λοιπόν, την κρεβατοκάμαρά σου για το κρύο!

Πώς θα έχεις ένα ζεστό υπνοδωμάτιο τον Χειμώνα; Χρησιμοποίησε βελούδινα σεντόνια, τα οποία είναι άνετα και ιδανικά για ψυχρά δωμάτια και δροσερά κρεβάτια. Μην ξεχνάς το πάπλωμα! Τα παπλώματα παρέχουν ζεστασιά, ενώ είναι πιο ελαφριά από την κουβέρτα κι έτσι δε θα νιώθεις να σε βαραίνουν ενώ κοιμάσαι. Και μήπως θα πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς και παπλωματοθήκες; Και όχι όποιες κι όποιες, αλλά τις βαμβακερές. Αυξάνουν τη ζεστασιά και είναι αρκετά μαλακές, με αποτέλεσμα να σε βολεύουν αρκετά στον ύπνο. Pexels Όταν έχει πολύ κρύο και θες να ζεστάνεις το κρεβάτι σου, μια ηλεκτρική κουβέρτα μπορεί να δημιουργήσει το ζεστό περιβάλλον που θες. Ωστόσο, υπάρχει μια ακόμα καλύτερη λύση και αυτή δεν είναι άλλη από το θερμαινόμενο κάλυμμα στρώματος. Είναι πολύ καλύτερο από μια θερμαινόμενη, ηλεκτρική κουβέρτα και προσφέρει μόνωση και ασφάλεια. Γέμισε τα κενά κουφώματα του παραθύρου σου με σιλικόνη ή οτιδήποτε άλλο υλικό χρησιμοποιείς σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κρύος αέρας θα μείνει έξω και θα σταματήσει να μπαίνει στα “κλεφτά” ενώ εσύ κοιμάσαι. Προμηθεύσου με αφυγραντήρα. Ο καιρός παγώνει κι η υγρασία έχει αρχίσει να σε “πνίγει”. Βάλε τέλος στην αποπνικτική ατμόσφαιρα μ’ έναν αφυγραντήρα, ο οποίος θα κάνει το σπίτι σου πιο ζεστό, απορροφώντας την υγρασία από τον αέρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δες τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο υπνοδωμάτιό σου ενόψει Χειμώνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα