Δεν τα βρίσκουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ για το χρέος

19:34 16/5/2017 - Πηγή: iPop

Δεν τα βρίσκουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ για το χρέος, καθώς, όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο πλευρές κατέληξαν πάλι σε αδιέξοδο αναφορικά μ’ αυτό το ζήτημα στο EuroWorking Group της Δευτέρας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία στο Eurogroup.

To δημοσίευμα

του Reuters τονίζει πως το χρέος είναι ένα ζήτημα – κλειδί για το ΔΝΤ, το οποίο το θεωρεί βασική προϋπόθεση για να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ενδεχομένως να θέσουν ως όρο τη συμμετοχή του Ταμείου για την εκταμίευση νέων δόσεων προς την Ελλάδα.

Κατά τη συνεδρίαση του EWG τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, δεν επετεύχθη πρόοδος για το χρέος. Αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά στο ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους. Δεν ήταν ποτέ πιθανό να μειωθούν οι αποστάσεις στο EuroWorking Group. Θα πρέπει να γίνει σε υψηλότερο επίπεδο

Χώρες της βόρειας Ευρώπης, με επικεφαλής τη Γερμανία, επιθυμούν το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας, διότι εκτιμούν πως η Κομισιόν μπορεί να γίνει πολύ επιεικής απέναντι στην Αθήνα.

Το δημοσίευμα του Reuters αναφέρει, ωστόσο, ότι οι ίδιες χώρες αντιδρούν σε μία ισχυρή δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γιατί φοβούνται ότι δεν θα το εγκρίνουν οι ψηφοφόροι τους. Παράλληλα, εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι μόλις η Αθήνα εξασφαλίσει μία συμφωνία για το χρέος, θα χάσει το κίνητρο για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος υπογράμμισε στο Reuters:

Το ΔΝΤ θέλει εκ των προτέρων τη μέγιστη δέσμευση για ελάφρυνση χρέους, ενώ άλλοι προτιμούν να γίνουν πιο ακριβείς το 2018

The post Δεν τα βρίσκουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ για το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα