«Δεν έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους»

17:45 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να καταργηθεί η βίζα και να ταξιδεύουν οι Τούρκοι πολίτες ελεύθερα στην Ε.Ε., εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως η Τουρκία δεν έχει προχωρήσει επαρκώς στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε ν’ ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις οι οποίες τέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Θυμίζουμε ότι με βάση τη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε

τον περασμένο Μάιο, η Τουρκία είναι δεσμευμένη να εμποδίζει πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία να κινούνται από το έδαφός της προς την Ε.Ε. Το αντάλλαγμα είναι η οικονομική υποστήριξη, αλλά και η πρόσβαση για τους πολίτες της στην Ε.Ε. χωρίς θεωρήσεις εισόδου.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, «η Τουρκία πηγαίνει καλά όσον αφορά τους μεθοριακούς ελέγχους, αλλά στην τακτική έκθεση που η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα αναφέρεται ότι εξακολουθεί να καθυστερεί μεταρρυθμίσεις στην αντιτρομοκατική νομοθεσία, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη δικαστική συνεργασία».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν προοιωνίζονται επίσης τίποτε καλό για την Τουρκία.

The post «Δεν έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα