Κομισιόν: Εργαζόμαστε για μια «ισορροπημένη» συμφωνία για την Ελλάδα

16:30 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Την προσπάθεια της Κομισιόν για την επίτευξη μιας «ισορροπημένης» συμφωνίας με την Ελλάδα εξέφρασε απ’ τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε την ανάγκη για μια φιλόδοξη, αλλά ταυτόχρονα ισορροπημένη και δίκαιη συμφωνία, η οποία «θα βοηθήσει τον ελληνικό λαό στον δρόμο της κοινωνικά συνεκτικής ανάκαμψης. Αυτό είναι το πνεύμα στο οποίο εργαζόμαστε

και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον η Ελλάδα λαμβάνει την απαραίτητη αλληλεγγύη απ’ τους εταίρους της, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε:

Παραμένουμε προσηλωμένοι σε μία διαδικασία μεταρρυθμίσεων, που συνοδεύεται από ένα πακέτο κοινωνικών μέτρων που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να δει την άκρη του τούνελ

Κοινοτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι η θέση τη Κομισιόν για την ανάγκη ενός παράλληλου πακέτου μέτρων με κοινωνικό χαρακτήρα, βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεών της με όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη για να παρέχει τη βοήθειά της προς την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι το οποίο τέθηκε επί τάπητος και στη συνάντηση Juncker- Merkel στο Βερολίνο την Τετάρτη.

Ποια είναι τα κοινωνικά μέτρα στα οποία επικεντρώνεται η Κομισιόν;Αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμούΕπανένταξη των μακροχρόνια ανέργων και τη μείωση της ανεργίας των νέωνΠιο καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι της Κομισιόν υπογραμμίζουν πως η «συναντίληψη» των τεσσάρων Θεσμών για τις παραμέτρους της συμφωνίας πρέπει να εκφραστεί σε συγκεκριμένα μέτρα.

Οι πηγές επισημαίνουν ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι πιθανό να έχουν οριστεί μέχρι τις 20 Μαρτίου. «Για μας παραμένει σημαντική ημερομηνία».

The post Κομισιόν: Εργαζόμαστε για μια «ισορροπημένη» συμφωνία για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα