Γυαλιά οράσεως με στιλ και «άρωμα» από άλλη εποχή- Ο απόλυτος οδηγός για να διαλέξεις τα σωστά

16:16 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Τα γυαλιά δεν βοηθούν μόνο την όρασή σου, αλλά είναι και αναπόσπαστο κομμάτι και του στιλ σου, καθώς αναδεικνύουν το βλέμμα σου, ενώ αντανακλούν την προσωπικότητά σου.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το να βρεις τον σκελετό των γυαλιών ο οποίος ταιριάζει στο πρόσωπό σου και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Φυσικά, δυστυχώς, δεν γίνεται να έχεις δεκάδες ζευγάρια γυαλιών σε διαφορετικά χρώματα, σχήματα και στιλ για να μπορείς να τα εναλλάσσεις ανάλογα με το look και τη διάθεσή σου. Έτσι, θα πρέπει να περιοριστείς στο ένα με δύο ζευγάρια γυαλιών.

Πώς,
όμως, θα μπορέσεις να βρεις τα κατάλληλα γυαλιά ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το πρόσωπο και το στιλ σου;

Για να κάνεις τη σωστή επιλογή και να μην μετανιώσεις για την αγορά σου, θα πρέπει να συμβουλευτείς τους ειδικούς! Εμείς βρήκαμε και σου προτείνουμε τους ανθρώπους του Original Vintage στο Σύνταγμα, οι οποίοι έχοντας εμπειρία και γνώση πάνω στο θέμα των οπτικών, προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή γυαλιών οράσεως αναλόγως με το πρόσωπό σου.

Τα τέσσερα πράγματα τα οποία πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν αγοράζεις γυαλιά οράσεως είναι τα εξής: Αντίθεση, χρώμα, αναλογία και σχήμα προσώπου.

Αντίθεση

Αυτό το οποίο πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το σχήμα πλαισίου θα πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το σχήμα του προσώπου σου. Έτσι, εάν έχεις πιο στρογγυλεμένα χαρακτηριστικά, προτίμησε να επιλέξεις έναν σκελετό με γωνιακά πλαίσια, ενώ αν έχεις πιο τετράγωνα κι έντονα χαρακτηριστικά, ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως με στρογγυλεμένο σκελετό είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Χρώμα

Στόχος σου είναι το χρώμα το οποίο θα διαλέξεις να αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου. Εάν θέλεις να τονίσεις τα μάτια σου, το μαύρο αποτελεί μία καλή επιλογή. Αν απ’ την άλλη θέλεις να κάνεις μία statement εμφάνιση, επίλεξε ένα χρώμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον τόνο της επιδερμίδας και των μαλλιών σου.

Ειδικότερα:

Αν ο τόνος του δέρματός σου είναι ζεστός, δηλαδή η επιδερμίδα σου είναι προς το κίτρινο, το μπρονζέ ή το χρυσαφένιο, τότε προτίμησε να αποφύγεις τα παστέλ χρώματα, όπως επίσης και το άσπρο ή το μαύρο που δεν σε κολακεύουν καθόλου. Η καλύτερη επιλογή χρώματος του πλαισίου που μπορείς να κάνεις είναι σε καφέ αποχρώσεις, χρυσό ή μελί, λαδί, αλλά και ανοιχτή ταρταρούγα.Εάν η επιδερμίδα σου έχει ροζ ή μπλε υποτόνους, τότε το δέρμα σου ανήκει στους ψυχρούς τόνους. Σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφύγεις χρώματα τα οποία «σε ξεπλένουν» και να προσανατολιστείς σε σκελετό ασημί, μαύρο, ροζ, μπλε, μοβ, γκρι ή σκούρα ταρταρούγα.

Αναλογία

Τα γυαλιά σου θα πρέπει να βρίσκονται σε αναλογία με το μέγεθος του προσώπου σου. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση όταν πας να αγοράσεις γυαλιά οράσεως να ακολουθείς τη λογική την οποία ακολουθείς για τα γυαλιά ηλίου: Ότι δηλαδή πρέπει να είναι μεγαλύτερα από το πρόσωπό σου για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη.

Ο σκελετός που μπορεί να είναι τέλειος για γυαλιά ηλίου, δεν θα δείχνει απαραίτητα το ίδιο ωραίος όταν χρησιμοποιείται για γυαλιά οράσεως.

Σχήμα Προσώπου

Ένα απ’ τα βασικότερα ζητήματα που απασχολεί όλους όσους επιθυμούν να αγοράσουν γυαλιά οράσεως είναι το σχήμα του προσώπου. Είναι πολύ σημαντικό τα γυαλιά τα οποία θα αγοράσεις να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σου.

Τα βασικά σχήματα προσώπου είναι πέντε: στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο, σε σχήμα καρδιάς και σε σχήμα διαμαντιού ή ρόμβος.

Πώς θα καταλάβεις το σχήμα του προσώπου εάν δεν το γνωρίζεις;

Μπορείς πολύ απλά να βρεις το σχήμα του προσώπου σου απ’ το περίγραμμα του, παίρνοντας ένα μολύβι κι ένα κομμάτι χαρτί, αφού το τοποθετήσεις πάνω από μία κοντινή σου φωτογραφία.

Εναλλακτικά, μπορείς να σχεδιάσεις το εξωτερικό σου περίγραμμα στον καθρέφτη του μπάνιου καθώς κοιτάζεσαι.

Αφού, λοιπόν ανακαλύψεις το σχήμα του προσώπου σου, είσαι πανέτοιμος/ η να επιλέξεις τα γυαλιά σου!

Στρογγυλό

Μπορείς εύκολα να διακρίνεις ένα στρογγυλό πρόσωπο από τα εξής χαρακτηριστικά: στρογγυλεμένο πιγούνι, φαρδύ κούτελο και γεμάτα ζυγωματικά. Αυτό το σχήμα προσώπου βρίσκεται σε αναλογία με το πλάτος και το μάκρος. Οι φακοί θα πρέπει να είναι πλατιοί και να μην έχουν βάθος. Επίσης, ενδείκνυνται σκελετοί που να έχουν μία ελαφρά ανοδική κίνηση στις γωνίες για να ταιριάζουν απόλυτα με το στρογγυλό σχήμα του προσώπου.

Οι κατάλληλες επιλογές για σένα: Παραλληλόγραμμο, Cat eye, Ορθογώνια

Οβάλ

Είναι ίσως το πιο κοινό σχήμα προσώπου. Χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρώς καμπυλωτό σαγόνι, το οποίο είναι πιο περιορισμένο σε σχέση με το μέτωπο. Σχεδόν όλα τα είδη γυαλιών ταιριάζουν σε αυτό το σχήμα προσώπου. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή για να μην πέσεις στην παγίδα να επιλέξεις πολύ μικρούς ή πολύ μεγάλους σκελετούς.

Ιδανικές επιλογές: Παραλληλόγραμμο, Cat eye, Aviator

Τετράγωνο

Το τετράγωνο σχήμα προσώπου χαρακτηρίζεται από ένα φαρδύ μέτωπο και οριζόντιο ή τετραγωνισμένο πιγούνι. Οι οβάλ και στρογγυλοί σκελετοί είναι ιδανικοί για τα τετραγωνισμένα πρόσωπα. Οι ορθογώνιοι σκελετοί είναι επίσης μία επιλογή, απλά προτίμησε να επιλέξεις ανάμεσα σε εκείνους με τις πιο απαλές γωνίες και απόφυγε τις σκληρές.

Προτίμησε τα: Οβάλ, Στρογγυλά, Aviator

Σχήμα καρδιάς

Το πρόσωπό σου είναι σε σχήμα καρδιάς εάν έχεις υψηλά τα ζυγωματικά, ενώ το πιγούνι σου είναι μικρό. Είναι λοιπόν αναγκαίο να επιλέξεις σκελετούς οι οποίοι να φέρνουν σε αρμονία το πλάτος και το μήκος του προσώπου. Μείνε μακριά από τα Aviators γιατί θα περιορίσουν το ιδιαίτερο αυτό σχήμα προσώπου που έχεις.

Ιδανικά για σένα είναι τα: Παραλληλόγραμμο, Cat eye, Ορθογώνια

Σχήμα διαμαντιού / ρόμβου

Είναι αναγκαίο να επιλέξεις σκελετούς που να είναι πιο πλατιοί από τα ζυγωματικά σου. Αυτού του είδους οι σκελετοί θα καταφέρουν να αναδείξουν και να τονίσουν τα ιδιαίτερα ζυγωματικά σου, καθώς και να δώσουν μία λεπτότητα στο στυλ σου.

Προτίμησε τα: Cat Eye, Οβάλ

Ο παραπάνω οδηγός για την επιλογή γυαλιών οράσεως πρέπει να γίνει το Ευαγγέλιό σου όταν αγοράζεις γυαλιά!

Και να θυμάσαι πάντα ότι κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα το σώμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, και φυσικά δεν έχει καλύτερη διαίσθηση για το τι σου πηγαίνει καλύτερα. Ωστόσο, θα πρέπει εκτός απ’ την εσωτερική σου φωνή, να ακούς και τους master του είδους, οι οποίοι είναι έτοιμοι για να συμβουλεύσουν!

Το προσωπικό του καταστήματος οπτικών Original Vintage είναι πάντα διαθέσιμο ώστε να σε βοηθήσει να διαλέξεις τα κατάλληλα γυαλιά, ενώ το κατάστημα διαθέτει μια ευρεία ποικιλία στιλάτων γυαλιών, ανάμεσα στα οποία θα βρεις σίγουρα εκείνο που σου ταιριάζει!

Περισσότερες πληροφορίες:

Original Vintage, Καραγεώργη Σερβίας 4, Σύνταγμα (Στοά Καλλιγά) – Facebook Page

The post Γυαλιά οράσεως με στιλ και «άρωμα» από άλλη εποχή- Ο απόλυτος οδηγός για να διαλέξεις τα σωστά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα