Αναμείνατε στο ακουστικό σας για την επιστροφή των Θεσμών | Με έκτακτο Eurogroup η συμφωνία

13:43 31/3/2017 - Πηγή: iPop

Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες η Anika Brightheart, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Pierre Moscovici. Την ίδια στιγμή Κυβερνητικοί κύκλοι λένε πως εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία επιστροφής και μέχρι την Μ. Πέμπτη θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση τα μέτρα για το κλείσιμο της β αξιολόγησης.

Ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες

συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών, δήλωσε η Anika Brightheart.

Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους

Ωστόσο, η ίδια επεσήμανε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους.

Νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριζαν πως το το EuroWorking Group της Πέμπτης προτάθηκε η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα και πως σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή και πως θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Τσακαλώτος: Ο Dijsselbloem με διαβεβαίωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί από τον Jeroen Dijsselbloem εφόσον υπάρχει πρόοδος, όπως είπε στους βουλευτές των ΑΝΕΛ κατά την χθεσινή (Πέμπτη) ενημέρωσή τους.

«Έχω λάβει ισχυρή δέσμευση από τον Jeroen Dijsselbloem ότι, εφόσον υπάρχει σημαντική πρόοδος, ο ίδιος θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup, πριν τις 22 Μαΐου 2017 που είναι το προγραμματισμένο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Jeroen Dijsselbloem: «Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup»

Επιμένει ο πρόεδρος του Eurogroup πως δεν θα υπάρξει συμφωνία στο επόμενο προγραμματισμένο eurogroup την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση οργανώνεται ώστε το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου να έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση τα προαπαιτούμενα μέτρα που συμπεριλαμβάνει η δεύτερη αξιολόγηση, εφόσον φυσικά επιτευχθεί τελικώς η συμφωνία για την ολοκλήρωσή της.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, από τη Χάγη προσθέτοντας ότι «έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Σημείωσε δε, ότι θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα: «Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει»

Διάβασε επίσης:

Πιθανόν σήμερα οι αποφάσεις για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα | Οι συστάσεις του EWG

The post Αναμείνατε στο ακουστικό σας για την επιστροφή των Θεσμών | Με έκτακτο Eurogroup η συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα