ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Κατέθεσαν πρόταση Εξεταστικής για την Υγεία

13:09 31/3/2017 - Πηγή: iPop

Πρόταση Εξεταστικής για την Υγεία κατέθεσαν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κάτι το οποίο είχε προανναγγείλει ο Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν πρόταση για σύσταση Επιτροπής για την υλοποίηση έρευνας «για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας» το χρονικό

διάστημα μεταξύ του 1997 και του 2014.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει την πρόθεση για να καταθέσουν αίτημα για εξεταστική στην υγεία κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην ολομέλεια της βουλής για την σύσταση προανακριτικής για τον Παπαντωνίου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της υγείας, σημειώθηκαν πολλές περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας.

Αναφέρουν επίσης χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Για το οποίο τα δικαστήρια έχουν ήδη απονείμει βαριές κατηγορίες για στελέχη του που αφορούν την επίμαχη περίοδο, την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και για τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συναλλαγές με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, αλλά και την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας πράξη την υπόσχεση του για τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεωκοπία και υπονόμευσαν σταδιακά το δημόσιο συμφέρον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει σθεναρά την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας, δηλώνει επίσης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την πρόταση

The post ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Κατέθεσαν πρόταση Εξεταστικής για την Υγεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα