Δεν αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα

20:20 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Δεν αυξάνεται τελικά προς το παρόν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης όταν πήρε το λόγο στη Βουλή, τόνισε πως «τα φορολογικά έσοδα του 2015 δείχνουν ότι πήγαμε πολύ καλύτερα από το 2014 και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε επιπλέον φορολογία», αφού ερωτήθηκε από τον Γ. Στύλιο, βουλευτή της ΝΔ.

Ο λόγος που λήφθηκε τελικά αυτή η απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, είναι ότι εισπράχθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας.

«Δεν

σχεδιάζουμε μέσα στο 2016 να αυξήσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, διότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 έχουν εισπραχθεί».

Τέλος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι «εξετάζουμε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας το 2017, 2018 και τα επόμενα χρόνια. Οι φορολογικές παρεμβάσεις για το 2016 είναι μόνο αυτές που περιγράφονται στον νόμο του Αυγούστου».

Σημειώνεται πως εντός της προηγούμενης εβδομάδας η ΠΟΠΕΚ με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, καθώς και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, ζήτησε να ληφθούν μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τους καταναλωτές από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, αλλά και να «περάσει» στις τιμές των υγρών καυσίμων η ραγδαία πτώση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Παράλληλα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ζητά να εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μέσω ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Δεν αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα