Αυξάνονται και πληθύνονται στο ΕΣΡ με υπογραφή Παππά

18:38 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Έγινε η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας σύμφωνα με την οποία αυξάνονται τα μέλη του ΕΣΡ- από 7 γίνονται. Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος φέρει και την υπογραφή της τροπολογίας, είναι ανάγκη να θωρακιστεί πολιτικά το ΕΣΡ.

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε πως «θέλουμε η διαδικασία να προχωρήσει με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις

για να εισχωρήσουν μέλη προτεινόμενα από όλα τα κόμματα».

Η συγκεκριμένη τροπολογία συζητείται στο νομοσχέδιο το οποίο ορίζει την συμφωνία με τον Καναδά.

Η αυριανή διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα διευκολυνθεί από την κατάθεση της τροπολογίας, ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Σημειώνεται ότι και η διαδικασία της χορήγησης αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έχει καθυστερήσει μέχρι σήμερα, λόγω της έλλειψης συναίνεσης για το ΕΣΡ.

Τον Δεκέμβρη υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το Νίκο Βούτση να τονίζει πως «αν δεν συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση τότε θα αφαιρεθεί η αδειοδοτική διαδικασία από την ανεξάρτητη αρχή».

Συνεχίζεται η κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ

Με την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να λαμβάνει χώρα αύριο, Τρίτη, η κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ συνεχίζεται σταθερά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει και πάλι πως θα πρέπει να υπάρξει μείωση των υπερεξουσιών του Νίκου Παππά και ο αριθμός των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας να ορίζεται από το ΕΣΡ.

Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως θα επεκταθούν οι αρμοδιότητες του Υπουργού, η ΝΔ απειλεί ότι σε τέτοια περίπτωση δεν θα διευκολύνει την συναίνεση για την σύσταση Διοικητικού Συμβουλίου ανεξάρτητης αρχής.

Σημειώνεται ότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία στην αυριανή διάσκεψη.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την τροπολογία «διάταξη ντροπής» και επεσήμανε πως η Κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγξει το ΕΣΡ.

The post Αυξάνονται και πληθύνονται στο ΕΣΡ με υπογραφή Παππά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα