Δεύτερη και τελική επιστολή στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες. Αν δεν… τότε κατάσχεση!

09:06 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Με τον περίφημο Κώδικα Δεοντολογίας να μπαίνει σε εφαρμογή, έρχεται και η δεύτερη και τελική επιστολή στους δανειολήπτες, η οποία είναι και τελεσίγραφο.

Η επιστολή θα σταλεί σε όσους είχαν λάβει και την πρώτη επιστολή τον Δεκέμβρη και δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να συμπληρώσουν την τυποποιημένη κατάσταση οικονομικής πληροφόρησης, με αποτέλεσμα να θεωρούνται μη συνεργάσιμοι και οι τράπεζες να μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες

έχουν ξεκινήσει και τις συζητήσεις με τους κατόχους κόκκινων δανείων προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση ακινήτων χωρίς να υπάρξουν εμπόδια σχετικά με την φορολογία.

Οι τράπεζες σκοπεύουν να πιέσουν ιδιαίτερα τους πολίτες με κόκκινα δάνεια και ειδικά εκείνους που θεωρούν ότι έχουν τα χρήματα κι απλώς δεν τα πληρώνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο στις 31 Δεκεμβρίου εστάλησαν 800.000 ειδοποιητήρια.

Οι επιστολές συνοδεύονται από την ειδική φόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν οι δανειολήπτες και αφορούν την συμπλήρωση των στοιχείων του κατόχου του δανείου, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικές με αποδοχές, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, δαπάνες αλλά και φόρους και τέλη που πληρώνουν.

Επιπλέον, οι δανειολήπτες θα πρέπει να δηλώσουν στην φόρμα όλα τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους μαζί με τις αξίες τους, τα ΙΧ που τους ανήκουν, όπως επίσης και μετοχές, ασφάλειες ζωής ή άλλες επενδύσεις.

Μέσα σε 15 εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία αποστολής της επιστολής, οι δανειολήπτες καλούνται να υποβάλλουν στην τράπεζα τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Εφόσον αξιολογηθεί η κατάσταση του δανειολήπτη, τότε εκείνος θα θεωρηθεί συνεργάσιμος.

Εάν ο δανειολήπτης δεν συμμορφωθεί με τα παραπάνω ακόμα και μετά την δεύτερη επιστολή, τότε η τράπεζα μπορεί να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ξεκινήσει διαδικασίες για πλειστηριασμό.

The post Δεύτερη και τελική επιστολή στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες. Αν δεν… τότε κατάσχεση! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα