Σήμερα οι αποκαλύψεις για το ασφαλιστικό

07:37 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα θα γίνουν οι αποκαλύψεις για το ασφαλιστικό, μιας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενημερώνει εντός της ημέρας τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και τον Προκόπη Παυλόπουλο σχετικά με το νομοσχέδιο.

Τα τρία βασικά σημεία του ασφαλιστικού είναι η διατήρηση και προστασία των κύριων συντάξεων, η μείωση των επικουρικών- εάν χρειαστεί- αλλά και οι εναλλακτικές προτάσεις για έσοδα.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντήσει σήμερα στις 11 τον κ. Πλακιωτάκη, στις 12 τον κ. Λεβέντη,

στη 13:00 τον κ. Κουτσούμπα και στις 14:00 την κ. Γεννηματά. Η συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο είναι προγραμματισμένη για τις 18:00.

Ο κ. Θεοδωράκης θα λείπει στα Ιωάννινα, επομένως δεν θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι το 2031 χωρίς να γίνουν περικοπές στις συντάξεις των πολιτών.

Ωστόσο, είναι άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με τις προτάσεις των δανειστών οι οποίοι ενδεχομένως θα επιμείνουν στη μείωση κύριων και επικουρικών, στην 20ετία αντί 15ετίας, ή στα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης.

Η πρόταση παραδίνεται αύριο, Τρίτη, στους Θεσμούς.

Όσον αφορά τα υπολειπόμενα 700 εκατ. ευρώ, η Κυβέρνηση προτείνει να προέρχονται από αύξηση εισφορών και περικοπές δαπανών.

Μια πρόσθετη πηγή εσόδων που έχει γίνει γνωστό ότι περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο κι έχει επιβεβαιώσει και ο Γ. Σταθάκης είναι η επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές.

Photo: ©INTIMEnews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

The post Σήμερα οι αποκαλύψεις για το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα