Ασφαλιστικό: Στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις

09:04 4/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατατίθεται τη Δευτέρα στους θεσμούς η ελληνική πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα ενημερώσει διαδοχικά, μετά τις 11 το πρωί, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις κυβερνητικές θέσεις και στις 6 το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στις 11:00 ξεκινά η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη, στις 12:00 με τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, στις

12:30 με στελέχη του Ποταμιού, στις 13:00 με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και στις 14:00 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» επιβεβαιώνει ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, καθώς -όπως λέει – αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση. «Έχω συχνές και συστηματικές ανταλλαγές απόψεων με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφίσουν μία δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση», αναφέρει χαρακτηριστικά.Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση προοιωνίζεται σκληρή, καθώς ορισμένοι από του δανειστές έχουν ιδιαίτερη εμμονή με τις μειώσεις και για αυτό η κυβέρνηση αναζητά ερείσματα στο διπλωματικό επίπεδο.

Στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς είναι στραμμένη και η προσοχή του οικονομικού επιτελείου. Θα υπάρξουν και νίκες και ήττες δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν.

Κλειδί για θετικές εξελίξεις στην οικονομία χαρακτηρίζει την πρώτη αξιολόγηση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί τη συμφωνία με τους εταίρους.

Την ίδια ώρα, ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές απευθύνει ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία, αλλά δεν θα υποκύψει σε παράλογες και άδικες απαιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα