Δε θες το παιδί σου να έχει άσθμα; Μάθε ποια τροφή πρέπει να καταναλώνεις όταν είσαι έγκυος

17:34 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Κάθε νέα μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ανησυχεί. Σκέφτεται συνεχώς τις τροφές που καταναλώνει και σαφώς φοβάται για το αν αυτές θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην υγεία του παιδιού που κυοφορεί. Οι επιστήμονες, λοιπόν, θέλοντας να βοηθήσουν τις νέες μητέρας αποφάσισαν να μελετήσουν το θέμα του ψαριού στην εγκυμοσύνη και το συστήνουν σε όλες τις γυναίκες. Όπως μάλιστα τονίζουν τα ψάρια όχι, όμως, όλα μπορούν να βοηθήσουν στο να μην παρουσιάσει το παιδί άσθμα.

Οι γιατροί λοιπόν, δηλώνουν πως αν και

πολλά είδη ψαριών λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ψευδαργύρου πρέπει να αποφεύγονται από τις μέλλουσες μανούλες, ο σολομός μπορεί να καταναλώνεται ανεπιφύλακτα.

Ο σολομός, λοιπόν, είναι το ιδανικό ψάρι για τις γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους καθώς μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης άσθματος στο παιδί.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, μελετήθηκε η εγκυμοσύνη πάνω από 120 γυναικών και το συμπέρασμα έκανε τους επιστήμονες να οδηγούν στα εν λόγω συμπεράσματα.

Οι μισές από τις μισές μανούλες κατανάλωναν σολομό δύο φορές την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες δεν τον είχαν καθόλου στις διατροφικές τους συνήθειες.

Αφού, λοιπόν, γέννησαν τα παιδιά τα οποία κυοφορούν όσες μετείχαν στην έρευνα και έτρωγαν σολομό παρατηρήθηκε πως είχαν μειωμένες κατά 60% τις πιθανότητες να παρουσιάσουν άσθμα.

The post Δε θες το παιδί σου να έχει άσθμα; Μάθε ποια τροφή πρέπει να καταναλώνεις όταν είσαι έγκυος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα