Ποσό ακόμη θα ξεφτιλίσει τη χώρα;

16:58 8/4/2016 - Πηγή: Antinews

Η είδηση έσκασε το πρωί της Παρασκευής. Φεύγουν οι τροικανοί για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συσκεφτούν εκ του σύνεγγυς με τους ανωτέρους τους και πιθανότατα θα επιστρέψουν το Σάββατο για τη συνάντηση με Κατρούγκαλο και τους λοιπούς υπουργούς.

Δεν είναι κατ' ανάγκη κακό ότι φεύγουν, θα πει κανείς. Έτσι είναι αν η ίδια η τρόικα δεν διέρρεε ότι φεύγει προκειμένου να πάει και να συναντήσει τα «μεγάλα κεφάλια» επειδή δεν εμπιστεύεται την

Ελλάδα. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι «κοριοί» τους καταγράφουν και γι' αυτό πάνε στις Βρυξέλλες. Τόση ξεφτίλα δηλαδή...

Δεν είναι καθόλου αστείο, πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη η οποία δείχνει το βαθμό εμπιστοσύνης που δείχνουν για την Ελλάδα οι δανειστές. Η απίστευτη γκάφα του Τσίπρα να δημοσιοποιήσει προϊόν εγκληματικής ενέργειας, εν προκειμένω συνομιλία που έχει υποκλαπεί, ανεξαρτήτως από ποιον, καταρρακώνει το κύρος της χώρας.

Οι υπαλληλίσκοι της τρόικας φεύγουν γιατί φοβούνται ότι στην τελική ευθεία για τη συμφωνία κάποιοι τους παρακολουθούν. Είναι ή δεν είναι απίστευτη ντροπή για μια χώρα;

Ακόμη κι αν οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας καταγράφουν, ακόμη κι αν έχουν κι άλλες καυτές συνομιλίες στην ΕΥΠ ή στο Μαξίμου, αυτές τις χρησιμοποιείς ως διαπραγματευτικούς άσους κι όχι για να παίξεις παιχνίδια επικοινωνίας.

Η υπόθεση της σύγκρουσης με το ΔΝΤ και όπως αυτή εξελίχθηκε, αποτελεί δεινή ήττα για την Ελλάδα και όχι για την κυβέρνηση. Η απουσία εμπιστοσύνης, η φυγή των τροικανών, ο φόβος που αισθάνονται για τους κοριούς που κυκλοφορούν είναι σε βάρος της χώρας και για το μέλλον.

Για σκεφτείτε τις ξένες επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα πως θα σκέφτονται ξέροντας ότι η χώρα δεν είναι ασφαλής και είναι ξέφραγο αμπέλι πρακτόρων με κοριούς και βαλιτσάκια.

Ένα ακόμη έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων που δεν πρέπει να περάσει έτσι. Όσο κι αν αρνούνται την έρευνα, θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν και γι' αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα