Δε φαντάζεσαι πόσα δεν ξέρεις για το δέρμα σου!

13:32 30/9/2014 - Πηγή: iPop

Νομίζεις πως το δέρμα σου είναι απλά μία επιφάνεια του κορμιού σου και πως πλένοντας την και σκουπίζοντάς την καλά θα τη διατηρήσεις νεανική για πάντα; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θεωρείς. Βρήκαμε πολλά που δεν ξέρεις για το δέρμα σου και ανακαλύψαμε κρυμμένα μυστικά που θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σου αμέσως.

Τι δεν ξέρεις για το δέρμα σου;Το δηλητήριο της μέλισσας είναι το καλύτερο φάρμακό για την επιδερμίδα σου. Είναι μια επίπονη διαδικασία ενέσεων που κοστίζει σχεδόν όσο το σπίτι σου αλλά μπορεί να έχει αποτελέσματα δέκα φορές καλύτερα και από τις πλαστικές επεμβάσεις.Η πρώτη
κρέμα που δημιουργήθηκε το 200π.Χ. αποτελούνταν από κερί μέλισσας, έλαιο τριαντάφυλλου και νερό ενώ, δημιουργός της ήταν ο Ρωμαίος φυσικός Γαληνός.Κάθε ένα λεπτό το δέρμα σου αποβάλει περίπου 30.000 νεκρά κύτταρα. Έπαθες σοκ; Μη αγχώνεσαι το ανθρώπινο δέρμα έχει κατά μέσο όρο 300 εκατομμύρια κύτταρα.Ακόμα και σήμερα το κερί μέλισσας που χρησιμοποίησε πρώτος ο Γαληνός εμπεριέχεται στις περισσότερες κρέμας και στα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης.Αν πάθεις ηλιακό έγκαυμα το οποίο θα φύγει σε λίγες μέρες από την επιφάνεια του δέρματός του, μένει στο εσωτερικό του. Μπορεί να βγάλει πρόβλημα στην επιδερμίδα σου (δυσχρωμίες, ρυτίδες, πανάδες) στο συγκεκριμένο σημείο ακόμα και μετά από 30 χρόνια.Το δέρμα είναι αδιάβροχο στο νερό. Μπορεί να το βλέπεις να μουλιάζει όταν κάθεσαι αρκετή ώρα στο νερό (είτε στη θάλασσα, είτε στην μπανιέρα) αλλά τίποτα δε μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό του.Ο αρχαιότερος τρόπος ενυδάτωσης διαδόθηκε στη Μεσολιθική εποχή. Τότε οι γυναίκες αλλά και οι άντρες για ενυδατώσουν και να θρέψουν την επιδερμίδα τους έβαζαν επάνω στο πρόσωπο ή ακόμα και στο σώμα τους ζωικό λίπος.

The post Δε φαντάζεσαι πόσα δεν ξέρεις για το δέρμα σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα