Θες να πάρεις ιγκουάνα; Διάβασε πρώτα αυτό!

11:32 30/9/2014 - Πηγή: iPop

Πριν από λίγα χρόνια έβλεπες και εσύ το Λάζαρο (από το είσαι το ταίρι μου) να έχει το δικό του Μήτσο και η αλήθεια είναι πως ζήλευες! Τώρα που το ξαναέφερες στο μυαλό σου αποφάσισες πως θες και εσύ ένα Μήτσο στο σπίτι σου. Θες, λοιπόν, ένα ιγκουάνα για κατοικίδιο! Πριν, όμως, πας να το αγοράσεις συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αν είσαι διατεθειμένος-η να αναλάβεις τέτοια ευθύνη.

Αρχικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως τα ιγκουάνα είναι

πολυέξοδα κατοικίδια γιατί θέλουν ειδικό εξοπλισμό για να ζήσουν και φυσικά ειδικές τροφές.

Τι θα χρειαστείς αν πάρεις ιγκουάνα;Για να «αιχμαλωτίσεις» ένα ιγκουάνα και να το βάλεις να ζει χώρο του σπιτιού χρειάζεσαι μία ειδική μεγάλη γυάλα γιατί τα ενήλικα ιγκουάνα φτάνουν ακόμα και τα δύο μέτρα.Επειδή το ιγκουάνα έχει μάθει να ζει σε ειδικές συνθήκες και του αρέσει η θερμότητα θα πρέπει να έχεις βάλει μέσα στο κλουβί του μία ειδική λάμπα θερμότητας για να μπορεί να έχει ο χώρος του (δηλαδή το κλουβί του) θερμοκρασία από 26 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου. Θα πρέπει η λάμπα να μπορεί να εκπέμπει θερμότητα σε διαφορετικές θερμοκρασίες γιατί το βράδυ θα πρέπει να μειώνεις ενώ την ημέρα να την αυξάνεις.Οφείλεις να προσέχεις τη διατροφή του και ποτέ να μη του δίνεις κρέας. Τα ιγκουάνα είναι χορτοφάγα ζώα που τρέφονται κυρίως με φυλλώδη φρέσκα λαχανικά εκτός από μαρούλι. Προτίμησε, λοιπόν, τις μπάμιες, τα κουκιά τα φασολάκια και τα μπιζέλια. Ενώ, σαν λιχουδιά μπορείς να του δώσεις βατόμουρα, φράουλες ή ακόμα και κομμάτια ψωμιού ολικής άλεσης.Προμηθεύσου κλαδιά αναρρίχησης! Στα ιγκουάνα αρέσει η αναρρίχηση και γι’ αυτό θα ήταν καλό να αγοράσετε κάποια κλαδιά για να υπάρχουν μέσα στο ενυδρείο του.Δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι πρέπει να υπάρχει και μια σχετική υγρασία στο κλουβί και αυτό ρυθμίζεται με έναν υγραντήρα. Καλό θα ήταν η επιλογή του υγραντήρα να γίνει σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο για να σου υποδείξει ποιος είναι ο σωστός υγραντήρας για τις διαστάσεις του κλουβιού που επέλεξες.Tip!

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα ιγκουάνα, όπως βέβαια και τα περισσότερα ζώα προτιμούν να ζουν ελεύθερα. Γι “αυτό θα πρέπει να γνωρίζεις πως ανα πάσα ώρα και στιγμή και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μπορεί η αιχμαλωσία να το σκοτώσει.

The post Θες να πάρεις ιγκουάνα; Διάβασε πρώτα αυτό! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
κλουβια για ιγκουανα
Τυχαία Θέματα