Χωρίς τέλος το κύμα κακοκαιρίας- Σοβαρά προβλήματα στην Θεσσαλονίκη και κλειστές σχολικές μονάδες

21:48 10/1/2017 - Πηγή: iPop

Σοβαρά είναι τα προβλήματα σ’ όλη την χώρα λόγω του κύματος κακοκαιρίας, με την χαρά των πρώτων ημερών για το λευκό τοπίο, να έχει μετατραπεί σε σοβαρές ανησυχίες για το τι έπεται. Απ’ την Τρίτη είναι ιδιαίτερα σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, με τους δρόμους να είναι επικίνδυνους και τα περισσότερα λεωφορεία την Τετάρτη να τίθενται

εκτός λειτουργίας.

Η κατάσταση στους δρόμους της συμπρωτεύουσας είναι απελπιστική, με τους οδηγούς να μένουν για ώρες κολλημένοι διότι έχουν παγώσει οι αλατιέρες, αλλά και οι υδροφόρες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα από το μεσημέρι της Τρίτης τα αστικά λεωφορεία δεν εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια, τον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Τριάδα, την Περιστερά και την Μηχανιώνα.

Πλήρως έχουν αποκατασταθεί ευτυχώς οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς όλη την ημέρα είχαν ματαιωθεί λόγω περιορισμένης ορατότητας.

Πρόταση να μείνει κλειστή η αγορά της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας

Πρόταση για να μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας έκανε στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόταση έγινε ύστερα από επικοινωνία με τον κ. Μπουτάρη και συμφωνήθηκε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα καταστήματα.

Σε έκτακτη ανάγκη πολλοί Δήμοι

Σε έκτακτη ανάγκη έχουν κηρυχθεί Δήμοι σ’ όλη την χώρα λόγω του χιονιά. Συγκεκριμένα, σε έκτακτη ανάγκη είναι η Σκόπελος, η Αλόννησος, η Κύμη, η Αιγιάλεια, η Σαμοθράκη, το Σουφλί, ο Δήμος Διδυμοτείχου,οι δήμοι Καβάλας και Παγγαίου, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και η Ορεστιάδα.

Το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο Έβρος, εκτός των δημοτικών ενοτήτων Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στην Αττική οι περισσότερες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν την Τετάρτη.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Εδώ μπορείτε να δείτε ποιοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Photo: Georgina Staikou / SOOC

The post Χωρίς τέλος το κύμα κακοκαιρίας- Σοβαρά προβλήματα στην Θεσσαλονίκη και κλειστές σχολικές μονάδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα