Χειροποίητες δημιουργίες από απρόσμενα υλικά δια χειρός της Μαρίνας απ’ την Convert Art

19:26 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Τσάντες από σαμπρέλες, ζώνες από λάστιχα και αξεσουάρ από ηλεκτρολογικό υλικό…Αυτή είναι η Convert Art. Και η Μαρίνα Γρυπονησιώτη σ’ ένα one woman show φτιάχνει όλες αυτές τις ιδιαίτερες δημιουργίες για ένα κοινό που ψάχνει κάτι διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό, για ένα κοινό με περιβαλλοντική συνείδηση.

Η Μαρίνα μίλησε στο ipop.gr, μας έβαλε στον κόσμο του upcycling και μας έδωσε μια μικρή γεύση από όλα αυτά τα θαυματουργά που κάνει στο εργαστήριό της.

Τι
είναι η Convert Art;Convert Art σημαίνει η τέχνη της μεταποίησης. Στην ουσία είναι η πρώτη Start up εταιρία upcycling. Παίρνω χρησιμοποιημένες σαμπρέλες τις οποίες με την κατάλληλη επεξεργασία τις φέρνω σε μια άλλη μορφή, δημιουργώ νέα προϊόντα. Η διαδικασία ονομάζεται upcycling, στα ελληνικά σημαίνει δημιουργική επαναχρησιμοποίηση. Επαναχρησιμοποιείς δηλαδή ένα υλικό που έχει κλείσει ο κύκλος ζωής του και με την κατάλληλη επεξεργασία το μετατρέπεις σε ένα καινούργιο προϊόν ανώτερης χρηστικής και ποιοτικής αξίας.

#handmade Polymorphic Body #bag #madeingreece from #used #rubber by #convertart 6 #ways to #wear it !!! #colorful #triangle #backpack #shoulderbag #crossbodybag #convert_art #worldwideshipping✈ #unisex #gifts #bags #handmadebag #handmadegifts #lovemyjob #usedcollection #upcycledfashion #upcycledart #innertube #convertiblebag #polymorphicbodybag

A post shared by Convert Art (@convert_art) on May 27, 2017 at 7:45am PDT

Τι υλικά χρησιμοποιείς;Χρησιμοποιημένες σαμπρέλες από αυτοκίνητο, λάστιχα ποδηλάτου, ξύλο, αλουμίνιο και ηλεκτρολογικό υλικό από υπολογιστές και τηλεοράσεις. Όλα αυτά τα επεξεργάζομαι στο εργαστήριό μου. Στην ουσία έχω τέσσερα εργαστήρια. Δύο στο Ξυλόκαστρο γιατί εκεί ξεκίνησε το όλο story και δύο στην Αθήνα. Το ένα για τσάντες και το άλλο για αξεσουάρ.Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την Convert Art;H ιδέα ξεκίνησε ξαφνικά μια μέρα που είχα πάει σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων για να φτιάξω ένα αυτοκίνητο της τότε εταιρίας που δούλευα. Τριγύρω είχε μόνο λάστιχα πεταμένα και έπιασα στα χέρια μου ένα λάστιχο και σκεφτόμουν τι μπορώ να το κάνω. Πήρα κάτι εργαλεία από εκεί και έφτιαξα την πρώτη μου ζώνη από λάστιχο αυτοκινήτου.

How many kilometes have you been done before i wear you…??! #convertart #worldwideshipping✈ #urbanfashion #streetstyle ##ontheroad #mengift #menfashion #womangift #womanfashion #handmade #convert_art #unique #unisex

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Convert Art (@convert_art) στις Ιούν 22, 2017, 4:37πμ PDT


Παράλληλα ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις σαμπρέλες και το ηλεκτρολογικό υλικό. Ουσιαστικά από ένα φορητό ηχειάκι διακοπών, το οποίο δεν ήθελα να πετάξω γιατί σκεφτόμουν τις διακοπές που έχω πάει, το άνοιξα και με τα εξαρτήματα έφτιαξα το πρώτο μου κόσμημα. Αυτά ξεκίνησα να τα φοράω εγώ, αρέσανε, έκανα δώρα σε φίλους και όλα ξεκίνησαν πολύ σταδιακά.

#earrings #handmade #convert_art #convertart #convert_art_lab #earring #athens #psiri #colorful #shipworldwide #pallados24_26 #greekdesign #greece #greekdesign #upcycledproducts #upcycle #vegan #handmade #handmadegifts #showroom

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Convert Art (@convert_art) στις Μάι 18, 2017, 1:02πμ PDT


Όλα ξεκίνησαν μ’ έναν πάγκο σ’ ένα φεστιβάλ το οποίο δεν είχε καμία απήχηση. Μετά από 6 μήνες έκανα την πρώτη έκθεση σ’ ένα ξενοδοχείο και έγινε το μπαμ και συμμετείχα παράλληλα σ’ έναν διαγωνισμό για το ελληνικό design. Συμμετείχα στον διαγωνισμό και από εκεί και μετά είπα ότι αυτό θέλω να κάνω. Δεν το πίστευα ότι θα έχει τέτοια απήχηση. Έγινε σταδιακά και κάθε μέρα έπαιρνα ένα feedback γι’ αυτό. Έφτασα στο σημείο που δεν ήθελα να κάνω τίποτα άλλο.Από που αντλείς την έμπνευση; H αλήθεια είναι ότι εμπνέομαι από τα υλικά που χρησιμοποιώ. Δηλαδή, δεν έχω μπει ποτέ στο τρυπάκι να δω μια τσάντα και να πω «α ωραία τσάντα αυτή, θα την φτιάξω». Στην ουσία πρώτα βλέπω τα υλικά και αυτά με καθοδηγούν. Το καλό, το οποίο ταυτόχρονα είναι και κακό, που έχει η σαμπρέλα είναι ότι ένα ιδιαίτερο υλικό, δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις ό,τι ακριβώς φανταστείς γιατί έχει κάποιους περιορισμούς στο κομμάτι του σχεδιασμού και στο κομμάτι της χρηστικότητας. Πηγαίνω σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες και όχι τους δικούς μου.

Shoulder Bag Special Edition Upcycled Inner Tube Bag #vegan #bag #upcucled #rubber #upcycledfashion #upcycledart #innertube #handmade #handmadebag #bag #unique #specialedition #fiat #safetybag #convertart #veganfashion #veganbags #veganshop

A post shared by Convert Art (@convert_art) on May 15, 2016 at 2:52pm PDT

Ποια στάδια ακολουθείς μέχρι να φτάσεις στο τελικό προϊόν και πόσες μέρες απαιτούνται; Το πρώτο στάδιο είναι η συλλογή των υλικών. Συλλέγω πρώτα τα υλικά, τα διαλέγω γιατί κάποια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω. Μετά ξεκινάνε τα 5 στάδια επεξεργασίας.Τα 5 στάδια επεξεργασίας στην ουσία επειδή τα υλικά είναι πολύ σκουριασμένα και βρώμικα, τα καθαρίζω ώστε να μη μυρίζουν και να μην ξεβάφουν και υπάρχουν και δύο τελευταία στάδια. Τα βάφω οπότε έχουν διάφορα σχέδια και χώματα και λίγο πριν βγουν στο κατάστημα τα γυαλίζω. Για μια τσάντα θέλω περίπου 3 ημέρες.Μίλησε μας λίγο για την φιλοσοφία του upcycling.Το upcycling σαν διαδικασία είναι ανώτερη του recycling. Ουσιαστικά είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Στην ανακύκλωση παίρνουμε ένα υλικό, το οποίο το περνάμε από ένα μηχάνημα, διαχωρίζεται στα συστατικά του και μετά το χρησιμοποιούμε από την αρχή για να φτιάξουμε ένα καινούργιο υλικό.Ενώ στην επαναχρησιμοποίηση παίρνεις ένα υλικό στη μορφή που είναι και προσπαθείς να το επεξεργαστείς από εκεί και μετά για να φτιάξεις ένα νέο προϊόν. Δεν καταναλώνεις τόσους φυσικούς πόρους όπως είναι το ρεύμα, το νερό και όλα τα υπόλοιπα για να ξαναπάρεις ένα υλικό.

#tobaccopouch #handmadegifts #handmade #rubber #smoking #smoke #tobacco #pouch #case #tobaccocase #convert_art #convertart #greekdesign #greekdesigners #athens #greece #pallados24_26 #psiri #shipworldwide #rubber #

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Convert Art (@convert_art) στις Φεβ 22, 2017, 5:49πμ PST

Η επαναχρησιμοποίηση υπήρχε πάντοτε (μπορεί να μην υπήρχε αυτός ο ορισμός) αλλά σε περιόδους οικονομικής χρήσης ή πολέμων οι άνθρωποι επαναχρησιμοποιούσαν τα πράγματα και έφτιαχναν πράγματα ακριβώς επειδή δεν είχαν τα χρήματα να αγοράσουν κάτι άλλο. Μπορεί το upcycling να έχει γεννηθεί πολύ πιο παλιά από ότι θέλουμε να πιστεύουμε.

@Convertart A/W 2016-2017 is coming…!! #convertart #convertart.gr #new #bags #greekdesign #greekdesigner #geometry #blackbag #polymorphic #colour #cube #newcollection #collection2017 #autumn2017

A post shared by Convert Art (@convert_art) on Sep 15, 2016 at 3:57am PDT

Τι εξέλιξη ονειρεύεσαι για την Covert Art;Ονειρεύομαι να φτάσουν οι δημιουργίες μου παντού. Να φτάσουν σε χέρια και σε ανθρώπους που θα τις εκτιμήσουν, θα τις φοράνε και θα τις απολαμβάνουν. Σκοπός μου είναι να φτιάξω όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικά πράγματα, να διαδοθεί η φιλοσοφία του upcycling όσο πιο πολύ γίνεται και να φτάσουν οι δημιουργίες μου παντού, Ελλάδα και εκτός Ελλάδας.

Info!

Μπορείτε να βρείτε τα τα προϊόντα της Covert Art στο κατάστημα στην Αθήνα, Παλλάδος 24-26, Ψυρρή.

Στην σελίδα στο Facebook Conver Art.

Στο Instagram.

Στην επίσημη σελίδα convertart.gr

The post Χειροποίητες δημιουργίες από απρόσμενα υλικά δια χειρός της Μαρίνας απ’ την Convert Art appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα