Μητσοτάκης: Δέσμευσαν τη χώρα σε λιτότητα για έναν αιώνα

17:24 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Ομιλία παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, κάνοντας επίθεση στην Κυβέρνηση κι επαναφέροντας το αίτημα για εκλογές.

«Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις κι ο ελληνικός λαός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχεδόν καθεστωτικά σχέδια», είναι η άποψη την οποία εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στόχος της ΝΔ

είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες και να προασπίσει τη Δημοκρατία.

«Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σ’ όποια θέση κι αν ανήκουν», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ηθική γύμνια» της Κυβέρνησης, εκτιμώντας πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν «μια τεράστια πολιτική απάτη».

«Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των Μνημονίων και υπέγραψαν δύο Μνημόνια, δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα για έναν αιώνα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, επιτιθέμενος στην Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την άποψη ότι το 2014 επί ΝΔ η κατάσταση στην ελληνική οικονομία ήταν βελτιωμένη, σε σύγκριση με το σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τους πέντε στόχους που είχε βάλει ο Πρωθυπουργός για τη δεύτερη αξιολόγηση, λέγοντας στη συνέχεια ότι τελικά η Κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτα.

Οι στόχοι:

Κλείσιμο αξιολόγησης χωρίς μέτραΛύση για χρέοςΠρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσηςΥψηλοί ρυθμοί ανάπτυξηςΜείωση στόχων για πλεόνασμα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε εάν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ευθύνη για όσα έλεγαν πριν ανέβουν στην εξουσία. «Δυόμισι χρόνια γίνεται το ίδιο πράγματα: Κάνουν ένα πρώτο βήμα, φθάνουν στο απροχώρητο, κάνουν ένα βήμα να διορθώσουν όσα έχουν κάνει και μιλούν για επιτυχία».

Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για μια μετάλλαξη του κ. Τσίπρα σε υπέρμαχο των επενδύσεων, όμως, «δεν πείθει».

«Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν ένα καθεστώς»

«Οι Θεσμοί που τόσο πολεμούν κι υπονομεύουν, μπορεί να λυγίζουν αλλά δεν σπάνε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κατά την άποψή του παρέμβαση της Κυβέρνησης στη λειτουργία των Θεσμών.

«Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν ένα καθεστώς, αλλά δεν θα τους αφήσουμε», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη και στήριξή του προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. «Είμαστε κοντά τους με το να είμαστε μακριά τους».

«Γυρίζουν τα πανεπιστήμια 30 χρόνια πίσω»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ευθέως αντίθετος προς το νόμο Γαβρόγλου και δεσμεύτηκε πως ακόμα κι αν ψηφιστεί, θα τον καταργήσει η Νέα Δημοκρατία όταν θα γίνει Κυβέρνηση. «Γυρίζουν τα πανεπιστήμια 30 χρόνια πίσω».

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας πως τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για αλλαγή πλεύσης.

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η ΝΔ μπορεί να πετύχει, ήδη βοηθάμε απ’ τη θέση μας ως αξιωματική αντιπολίτευση»

Δε θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία

Ο ίδιος σημείωσε πως η ΝΔ δεν απειλεί τους επενδυτές, αλλά τους καλεί στη χώρα, ενώ δεσμεύτηκε πως όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο, αλλά θα γίνει αξιολόγηση με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

«Είμαστε έτοιμοι ν’ ακούσουμε τους πολίτες»

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε ανοιχτός ν’ ακούσει την άποψη των πολιτών, τονίζοντας πως πλέον η κοινωνία έχει επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Ξεκινάμε ανοιχτές συναντήσεις με ομάδες συναντήσεις για να τους ακούσουμε, να μας πουν τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει ν’ αλλάξουμε. Κάνουμε ανοιχτή πολιτική, μ’ ανοιχτά μέσα».

Ο ίδιος προανήγγειλε το Συνέδριο Ανοιχτών Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος του χρόνου.

Photo: Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

The post Μητσοτάκης: Δέσμευσαν τη χώρα σε λιτότητα για έναν αιώνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα