Γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

20:35 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Μια αποκάλυψη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η ελληνική Κυβέρνηση να αποτρέψει το καλοκαίρι ενδεχόμενη εισβολή στο Νομισματοκοπείο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Tvxs.gr, το οποίο επικαλείται διασταυρωμένες πληροφορίες, το καλοκαίρι η ΕΥΠ

είχε αναλάβει την φρούρηση του Νομισματοκοπείου έπειτα από την εντολή του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποφευχθεί κάποια ενδεχόμενη εισβολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο δημοσίευμα και την ανακοίνωση της ΝΔ, λέγοντας:

«Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τις γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί συνεχίζει να καλύπτει ακόμα και σήμερα το στέλεχος της κ. Παπασταύρου».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τότε στο Νομισματοκοπείο φέρεται αν υπήρχαν 10 δις ευρώ σε ρευστό, ποσό που ισούται με το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η ΤτΕ εφοδιάζει τις τράπεζες, μετά από έγκριση της ΕΚΤ.

Υπήρχε όμως σχέδιο για δέσμευση του ποσού προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξει εν μέσω capital controls και μέχρι να γίνει η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του Tvxs.gr, η Κυβέρηση αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Στουρνάρας είχε επιβεβαιώσει πριν από λίγες ημέρες το σχέδιο για έφοδο στο Νομισματοκοπείο και δημιουργία διπλού νομίσματος, λέγοντας: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Λαφαζάνης και Βαρουφάκης αντιδρούν

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη στα λεγόμενα του Γ. Στουρνάρα, ο οποίος είπε: «Ποιοι ήταν αυτοί και γιατί οι συγκεκριμένοι πληροφοριοδότες του κ. Διοικητή, αλλά και ο ίδιος, έκριναν σκόπιμο να μην πληροφορήσουν επ’ αυτού τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση».

Ο κ. Λαφαζάνης από την πλευρά του τόνισε πως: «Ο κ. Στουρνάρας είναι συκοφάντης και λασπολόγος και πρέπει να μας πει από που έχει τις πληροφορίες ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν κατάληψη του Νομισματοκοπείου και ποιοι είναι αυτοί. Φωτογραφίζει ακόπως εμένα, χωρίς όμως να ονοματίσει», σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις και συνέχισε να ζητώντας να πάρει θέση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επί του θέματος διότι ο κ. Στουρνάρας είπε ότι συνεννοήθηκε μαζί του για να φτιάξει το «τείχος», να πει αν αληθεύουν όλα αυτά.

Τι λέει η ΝΔ;

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει, σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του πως o Πρωθυπουργός, με εντολή του στην ΕΥΠ, απέτρεψε την κατάληψη του Νομισματοκοπείου από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσε να είναι αστείο, όμως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, άμεσα εξηγήσεις».

The post Γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
τι λεει η κυβερνηση για νομισματοκοπειο
Τυχαία Θέματα