Χειμερινά σπορ και Ελλάδα πάνε μαζί. Εσύ ποιο θα διαλέξεις;

15:18 3/1/2016 - Πηγή: iPop

Με το τσουχτερό κρύο να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το χιόνι να έχει κάνει την εμφάνισή του για τα καλά, τα χιονοδρομικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ανοίξει για τα καλά τις πόρτες- και τις πίστες τους- για το κοινό.

Αν είσαι λάτρης των χειμερινών σπορ, μπορείς να επιδοθείς για μια ακόμα χρονιά στα δύο κλασικά και αγαπημένα σου: σκι και snowboard. Γιατί όμως να μην δοκιμάσεις και κάτι που να ξεφεύγει

από τα συνηθισμένα και σίγουρα θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη;

Εμείς στο iPop σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τα χειμερινά σπορ που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα αλλά και το πού μπορείς να τα δοκιμάσεις.

Σκι / Snowboard

Τα βάζουμε μαζί επειδή είναι τα πλέον κλασικά χειμερινά σπορ τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό. Είναι σχετικά απλά, αν και τις πρώτες φορές σίγουρα χρειάζεσαι μερικές οδηγίες και μαθήματα από τους ειδικούς.

Από εκεί και πέρα, αφού κάνεις μερικά μαθήματα, μπορείς να ξεκινήσεις μόνος σου να κατεβαίνεις τις πλαγιές, με ιδιαίτερη, ωστόσο, προσοχή, ειδικά στο snowboard και πάντα ξεκινώντας από τις εύκολες πίστες.

Πού μπορείς να κάνεις σκι και snowboad;

Είναι περιττό να αναφέρουμε ονόματα καθώς σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μπορείς να κάνεις σκι και snowboard, ενώ σε όλα μπορείς να νοικιάσεις και τον εξοπλισμό, εάν δεν τον διαθέτεις.

Rafting

Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι νερό και χειμώνας δεν πάνε μαζί, όμως κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!

Το rafting είναι ένα άθλημα που προσφέρεται ειδικά για το χειμώνα που τα ποτάμια είναι γεμάτα και η βάρκα «γλιστράει». Φυσικά είναι επικίνδυνο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά μην νομίζεις πως ένα απλό κρύο πτοεί τους φίλους του σπορ.

6-10 περίπου άτομα μπορείτε να μπείτε σε μια βάρκα, στην οποία σίγουρα θα υπάρχει κι ένας εκπαιδευτής για την κατάλληλη καθοδήγηση. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε προσφέρεται πάντα από την εταιρεία που θα διαλέξετε.

Τι πρέπει να θυμάσαι;

Ότι είναι κουραστικό αλλά παράλληλα διασκεδαστικό, να μην έχεις πάνω σου κινητό, φωτογραφική ή άλλου είδους gadgets και να μην ξεχάσεις μια δεύτερη αλλαξιά!

Πού μπορείς να κάνεις rafting;

Αναλόγως με την εταιρεία που θα διαλέξεις, θα σε συμβουλεύσει σχετικά με το σε ποιους ποταμούς διοργανώνει rafting. Ενδεικτικά, ορισμένοι από τους πιο γνωστούς ποταμούς που προσφέρονται για το άθλημα είναι: Αχελώος, Λούσειος, Αλφειός, Αλιάκμονας, Βοϊδομάτης, Άραχθος, Ταυρωπός, Ερύμανθος.

Τα σπορ του παγοδρομίου

Εάν αποφασίσεις ότι φέτος θα επιδοθείς σε αθλήματα σε παγοδρόμιο, έχεις αρκετές επιλογές: πατινάζ, χόκεϊ, curling.

Το γνωστό σε όλους πατινάζ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε παγοδρόμιο στη χώρα, το οποίο προσφέρει και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Συνήθως ξεκινάς μόνος σου και σιγά σιγά μαθαίνεις, ενώ σε κάθε παγοδρόμιο υπάρχουν και εκπαιδευτές που σε βοηθούν στα πρώτα σου βήματα αλλά φροντίζουν και για την ασφάλειά σου.

Όσον αφορά το χόκεϊ και το curling δυστυχώς δεν είναι δύο αθλήματα που θα πας απλά έτσι να τα δοκιμάσεις, καθώς θα πρέπει να συμμετέχεις σε κάποια οργανωμένη προπόνηση. Μπορείς να ενημερωθείς σχετικά με συλλόγους που διοργανώνουν προπονήσεις και να πας για κάποια δοκιμαστικά μαθήματα προκειμένου να δεις αν σου αρέσουν. Από εκεί και πέρα, είναι απαραίτητη κάποια εγγραφή.

Photos: mpora.com, trekking.gr, sportskeeda.com

The post Χειμερινά σπορ και Ελλάδα πάνε μαζί. Εσύ ποιο θα διαλέξεις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα