Με κυρώσεις απειλεί η ΕΕ την Πολωνία για παραβίαση θεμελιωδών αξιών της

13:30 3/1/2016 - Πηγή: iPop

O Γερμανός Ευρωπαίος επίτροπο Ψηφιακής Οικονομία, Γκίντερ Έτινγκερ, προειδοποιεί την Πολωνία, πως η Κομισιόν θα θέσει σε ισχύ τις διαδικασίες για παραβίαση θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δηλώσεις του Γκίντερ Έτινγκερ, έρχονται έπειτα από την απόφαση του κοινοβουλίου της Πολωνίας, για την υιοθέτηση νόμου, ο οποίος θέτει τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, κάτω από την επιρροή του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος.

Συγκεκριμένα,

ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ, δηλώνει σχετικά πως «πολλά είναι αυτά που συνηγορούν για να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό κράτους δικαίου και να θέσουμε τη Βαρσοβία υπό επιτήρηση» ενώ τόνισε παράλληλα πως «ένας διευθυντής του δημόσιου ραδιοφώνου ή της δημόσιας τηλεόρασης δεν μπορεί να απολύεται χωρίς λόγους. Κάτι τέτοιο θα ήταν αυθαιρεσία.»

Υπενθυμίζουμε πως ο εν λόγω νόμος, που έχει προκαλέσει σάλο διεθνώς, εγκρίθηκε από το πολωνικό κοινοβούλιο και με βάση αυτόν, οι θητείες των διευθυντικών στελεχών της δημόσιας πολωνικής ραδιοτηλεόρασης, θα μπορούν να τερματίζονται άμεσα από την συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα συμπεριλάβει το συγκεκριμένο ζήτημα προς συζήτηση, κατά τη διάρκειας της επόμενης προγραμματισμένης συνεδρίασης της Κομισιόν, στις 13 Ιανουαρίου, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για «συστημικούς κινδύνους κατά του κράτους δικαίου και διαδικασίες που προσβάλουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες».

The post Με κυρώσεις απειλεί η ΕΕ την Πολωνία για παραβίαση θεμελιωδών αξιών της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα