Ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει για την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

13:44 3/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει για την ψήφιση του νομοσχεδίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εντός του Ιανουαρίου του 2016, τονίζοντας πως αποτελεί βασική προϋπόθεση για τα θετικά αποτελέσματα της επικείμενης πρώτης αξιολόγησης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα, εκφράζει τη βεβαιότητα του για την υπερψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, από το ελληνικό κοινοβούλιο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως:

Έχω συχνές

και συστηματικές ανταλλαγές απόψεων με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφίσουν μία δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση.

Αναφερόμενος στα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο κ.Κατρούγκαλος, σημειώνει πως:

Πρώτον, επιχειρεί την συνολική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που είχε πάψει και πριν από την κρίση να είναι οικονομικά βιώσιμο, και προβλέπει την εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Δεύτερον, αποτελεί το γενικό εναλλακτικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις που θα έπλητταν τις συντάξεις ιδίως τις μικρές και θα διαιώνιζαν τα κενά του σημερινού συστήματος. Τρίτον, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά ελλείμματα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Μιλώντας τώρα για το ζήτημα διαμόρφωσης των εθνικών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας, σημειώνει πως αυτές θα παραχωρούνται στους ασφαλισμένους των 67 ετών, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια εγγραφής σε ένα από τα ασφαλιστικά ταμεία ή σε εκείνους που δικαιούνται σύνταξη σε μικρότερη ηλικία, μέσω φορολογικών χρηματοδοτήσεων και όχι βάσει των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Έπειτα κι από τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος τόνισε ότι εάν δε λυθεί το ζήτημα του ασφαλιστικού θα είναι αδύνατη η καταβολή συντάξεων σε ένα χρόνο ο κ. Κατρούγκαλος, υπογραμμίζει πως η εθνική σύνταξη δεν πρόκειται να είναι η κατώτατη σύνταξη, ενώ αναφερόμενος στις ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων, σημειώνει πως : «η μεταρρύθμιση προβλέπει την πλήρη οργανωτική και λειtουργική ενοποίηση του συστήματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας, στέκεται για ακόμα μια φορά στο ζήτημα των μη μειώσεων των κύριων συντάξεων, δηλώνοντας πως πρόκειται για μία από τις βασικές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως υπάρχει πλήθος σκέψεων και προτάσεων για την διεύρυνση των ασφαλιστικών πόρων, προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση των ταμειακών αποθεματικών.

The post Ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει για την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα