Χάσμα Κυβέρνησης – Θεσμών | Καμία πρόοδος σε εργασιακά, ασφαλιστικό και ενεργειακά

09:34 18/3/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς, λίγο πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν ακόμα ουσιώδεις διαφορές αναφορικά με τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τα ενεργειακά.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας σχολίασε μετά την ολοκλήρωση της εξάωρης τηλεδιάσκεψης Κυβέρνησης – Θεσμών πως δεν υπήρξε καμία πρόοδος αναφορικά με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. «Καμία πρόοδος, όπως τα ξέρετε».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις

και τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Για τα ενεργειακά, πηγές της Κυβέρνησης αναφέρουν ότι υπάρχει ιδιαιτερότητα στο ζήτημα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, όπως ζητούν οι Θεσμοί, μετά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού. «Πρέπει να τη μελετήσουμε και να τη διαχειριστούμε», ανέφερε στέλεχος της Κυβέρνησης.

Αναφορικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο. Κανένας, όμως, δεν θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα «κολλήσει» τη διαπραγμάτευση».

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμισαν ότι η τηλεδιάσκεψη οδήγησε στο κλείσιμο αρκετών ζητημάτων, ενώ οι δύο πλευρές πλέον έχουν κάνει γνωστές όλες τις θέσεις τους.

Έχουν μείνει μόνο ορισμένα, τα οποία γνωρίζαμε ότι δεν θα κλείσουν σε αυτό το επίπεδο (π.χ. εργασιακά). Οι θέσεις είναι πλέον γνωστές και κανείς δεν εκπλήσσει κανέναν, αλλά χρειάζεται πολιτική συζήτηση

Photo: REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

The post Χάσμα Κυβέρνησης – Θεσμών | Καμία πρόοδος σε εργασιακά, ασφαλιστικό και ενεργειακά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα