Συστάσεις ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη της οικονομίας

21:34 17/3/2017 - Πηγή: iPop

Συστάσεις στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας κάνει ο ΟΟΣΑ μέσω της έκθεσής του Going for Growth 2017. Ο ΟΟΣΑ ζητά απ’ την Ελλάδα συνέχιση της ενίσχυσης των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και Δικαιοσύνης του φορολογικού

συστήματος και τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το ελληνικό ΑΕΠ είναι 50% πιο χαμηλό από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις κι ακολουθεί μια συνεχή πτωτική πορεία απ’ το 2009 κι έπειτα, καθώς μειώθηκε η απασχόληση και η παραγωγικότητα της εργασίας.

Η ανισότητα μάλιστα έφθασε στο αποκορύφωμά της απ’ το 2008 μέχρι και το 2013. Την ίδια περίοδο η ανισότητα στις χώρες του ΟΟΣΑ κατά μέσο όρο έμεινε σταθερή.

«Πρόοδος έχει γίνει στους τομείς της συμμόρφωσης αναφορικά με τον ΦΠΑ και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, ενώ οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της εκπαίδευσης και της Δημόσιας Διοίκησης ήταν μέτριες. Εφαρμόστηκε, επίσης, μία σειρά μεταρρυθμίσεων σε τομείς πέραν του βεληνεκούς των προτεραιοτήτων του Going for Growth», αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Οι πέντε συστάσεις του ΟΟΣΑΠεραιτέρω μείωση των ρυθμίσεων στις βιομηχανίες δικτύωνΕνίσχυση των αρμοδιοτήτων και της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών Αρχών καθώς θα αύξαναν την ανταγωνιστικότηταΣυνέχιση του εξορθολογισμού των ρυθμίσεων που θα βελτίωνε το επιχειρηματικό περιβάλλονΚαταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Όπως σημειώνει είναι κρίσιμης σημασίας για την αύξηση των εσόδων με έναν πιο δίκαιο και φιλικό προς την ανάπτυξη τρόποΚαλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων της Ε.Ε. για την ενίσχυση της επένδυσης στην Παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, και την τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών, που θα βελτιώσει τις δεξιότητες και το ανθρώπινο κεφάλαιο και θα θέσει τη βάση για μία ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη.

The post Συστάσεις ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη της οικονομίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα