Χαράτσι και στις πλαστικές σακούλες;

08:01 26/10/2016 - Πηγή: iPop

Εκτός των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως όλα δείχνουν το 2017 θα πρέπει να καλωσορίσουμε έναν ακόμη φόρο που βρίσκεται στα σκαριά. Αυτός ο φόρος δεν είναι άλλος από ένα μίνι-χαράτσι για την χρήση της πλαστικής σακούλας.

Το αντίτιμο για τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στο σούπερ μάρκετ αναμένεται να μπει στις ζωές μας το β’ εξάμηνο του 2017.

Όσον αφορά το ύψος του αντιτίμου, αυτό θα κυμαίνεται στα 5-10 λεπτά ανά σακούλα. Ουσιαστικά αυτό θα είναι το ποσό που θα πρέπει να δίνουμε στο σούπερ μάρκετ για να αποκτήσουμε πλαστική σακούλα.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας

«Έθνος» αναφέρεται ότι ο Υπουργός Γιώργος Τσιρώνης αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα στη νομοθετική ρύθμιση για να ενσωματωθεί στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές για τα κράτη- μέλη σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία;

Η λήψη μέτρων που εξασφαλίζουν ότι το ετήσιο επίπεδο κατανάλωσης δεν υπερβαίνει τις 90 λεπτές πλαστικές σακούλες κατά κεφαλήν το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και τις 40 σακούλες έως το τέλος Δεκεμβρίου 2025Η έκδοση πράξεων που εξασφαλίζουν ότι το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου 2018 οι πλαστικές σακούλες δεν θα παρέχονται δωρεάν στα σημεία πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων.

Στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα ακολουθηθεί η δεύτερη εναλλακτική. Για το αντίτιμο είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν παραπάνω από μια κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθος της σακούλας.

Όσον αφορά τους παραβάτες; Θα έχουν κυρώσεις! Είτε απλά συστάσεις, είτε πρόστιμο για όσους είναι παραβάτες κατ’ εξακολούθηση.

Photo: Getty

The post Χαράτσι και στις πλαστικές σακούλες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα