Σχέδια ανάπτυξης για τον όμιλο Μarriott International

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Χάντζου...

1. «Φύγαμε από το Athens Ledra γιατί πλέον δεν μπορούσαμε να βρούμε τη «χρυσή τομή» με την ιδιοκτησία, όσον αφορά στην ανάγκη υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, προκειμένου να διατηρηθούν τα ποιοτικά στάνταρ του. Δυστυχώς οι εισηγήσεις μας δεν έγιναν δεκτές και μοιραία οδηγηθήκαμε στην απόφαση να λύσουμε τη συνεργασία μας. Η οποία δεν σας κρύβω δεν ήταν εύκολη, καθώς το Athens
Ledra ήταν το δεύτερο ξενοδοχείο της Marriott σε όλη την Ευρώπη, μετά το Marriott του Άμστερνταμ. Οπότε υπήρχε ένα συναισθηματικό δέσιμο με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά και την Αθήνα. Η αποχώρηση μας λοιπόν δεν σήμαινε ότι διαγράψαμε την Αθήνα και την Ελλάδα. Απλά, ψάχναμε να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία για να επιστρέψουμε».

2. «Επιλέξαμε το ξενοδοχείο Metropolitan καταρχάς, λόγω της οικογένειας Χανδρή, η οποία παρότι είναι περισσότερο γνωστή για τη δραστηριότητά της στο χώρο της ναυτιλίας έχει παράδοση στον ξενοδοχειακό χώρο. Είναι σοβαροί επιχειρηματίες με δικό τους χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων. Επιπλέον, ήθελαν να αναβαθμίσουν το Metropolitan σε διεθνές επίπεδο, επενδύοντας 15 εκατ. δολ. έως το 2019».

3. «Θέλουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από διαφορετικά brands και τύπους ξενοδοχείων, από τα υπερπολυτελή έως τα πολύ οικονομικά. Έχουμε ένα εκτεταμένο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια να έχουμε ένα σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων στην Ελλάδα με πολλά από τα brands μας. Δεν κοιτάμε μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά μας ενδιαφέρει πολύ και εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσουμε παρουσία και όχι μόνο με ένα από τα brands του ομίλου, σε διάφορους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Πάρος μετά την αναβάθμιση του αεροδρομίου. Επίσης, έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στον Πειραιά, ο οποίος πιστεύω ότι έχει τεράστιες προοπτικές».

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα