Μπορούμε να προβλέψουμε ένα έγκλημα πριν γίνει;

16:02 4/11/2014 - Πηγή: iPop

Η αστυνομία της Αγγλίας έχει στα χέρια ένα επαναστατικό λογισμικό που μπορεί να προβλέψει ένα έγκλημα πριν αυτό γίνει! Το λογισμικό αυτό,που είναι ακόμα σε πειραματική φάση, αναλύει το ποινικό μητρώο ενός ατόμου καθώς επίσης και τις δημοσιεύσεις του στα social media και αξιολογεί πόσο πιθανό είναι το συγκεκριμένο αυτό άτομο να διαπράξει έγκλημα!

Σύμφωνα με τον Muz Janoowalla, επικεφαλή σε εταιρεία

που αναλύει τα στατιστικά ασφαλείας της χώρας, αναφέρει ότι ο αριθμός των αστυνομικών είναι μικρός οπότε τα βήματα που κάνουν πρέπει να είναι αποτελεσματικά.

Το λογισμικό αυτό,που ονομάζεται Accenture, βοήθησε την αστυνομία να αναλύσει πληροφορίες σχετικά με τα μέλη και τη δράση συμμοριών που κινητοποιούνται σε 32 δήμους του Λονδίνου,τα τελευταία 4 χρόνια. Στη συνέχεια η αστυνομία με βάση αυτά τα δεδομένα μπορεί να προβλέψει ποίος θα είναι ο επόμενος ή οι επόμενοι στόχοι το επόμενο έτος. Επίσης με αυτό το σύστημα η αστυνομία μπορεί να προσδιορίζει ποια από τα μέλη των συμμοριών είναι τα πιο επικίνδυνα και να επικεντρωθούν σε αυτά.

Βέβαια επειδή το πρόγραμμα ακόμα,όπως είπαμε, «τεστάρεται» αν λειτουργεί σωστά, η αστυνομία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην μπουν στο στόχαστρο της άτομα που δεν αποτελούν κίνδυνο.

Επιστροφή στην κατηγορία

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

The post Μπορούμε να προβλέψουμε ένα έγκλημα πριν γίνει; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα