Μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν είσαι στις δύσκολες μέρες σου;

21:08 18/7/2017 - Πηγή: iPop

Έχω περίοδο μπορώ να γυμναστώ και αν ναι τι ασκήσεις πρέπει να κάνω; Αυτά είναι δύο ερωτήματα που προκύπτουν μια φορά τον μήνα για περίπου 6 μέρες σε μας τις γυναίκες. Πάντα το ίδιο δίλημμα.

Η απάντηση είναι πως ναι, μπορείς. Γενικά είναι καλό να γυμνάζεσαι κατά την διάρκεια της περιόδου σου επειδή μπορεί να σε ανακουφίσει από πολλά ενοχλητικά σημάδια, όπως είναι το άγχος, η κόπωση και οι πονοκέφαλοι.

Τις δύο πρώτες μέρες ίσως οι πόνοι της περιόδου είναι πιο έντονοι όπως και η αιμορραγία. Όπως υποστηρίζει όμως η γυναικολόγος Lauren Streicher: «Μπορείς να κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάνεις κάθε μέρα, εκτός αν δεν αισθάνεσαι καλά για να γυμναστείς».

Αν λοιπόν νιώθεις ότι μπορείς να γυμναστείς ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα σου. Μάλιστα, έρευνες λένε πως οι πνεύμονες λειτουργούν καλύτερα στον κύκλο σου και γι’ αυτό ενδέχεται να έχεις μεγαλύτερες αντοχές.

Στην περίπτωση βέβαια που πονάς καλύτερα να αποφύγεις το τρέξιμο ή και την yoga.

Εκείνες τις μέρες που πονάς είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις πιο εύκολες και χαλαρές ασκήσεις και να μην πιέσεις τον εαυτό σου. Προς έκπληξη όλων, το κολύμπι είναι πολύ καλή επιλογή.

Πριν πας στο γυμναστήριο βέβαια προετοιμάσου κατάλληλα. Φόρα τα πιο άνετα ρούχα, ενώ μπορείς να τοποθετήσεις και μια θερμοφόρα στην κοιλιά σου πριν πας στο γυμναστήριο. Αυτή θα καταπραΰνει τον πόνο χαμηλά στην κοιλιά σου και θα σε ανακουφίσει απ’ τις κράμπες.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να παραμένεις ενυδατωμένη. Κατά τη διάρκεια της περιόδου πρέπει να είναι πιο σημαντικό απ’ ότι συνήθως να μην είσαι αφυδατωμένη, ειδικά κατά την άσκηση. Πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης σου.

Έτσι θα αποτραπούν τυχόν πονοκέφαλοι ή σημάδια εξάντλησης.

Photo: womanshealthmag.com

The post Μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν είσαι στις δύσκολες μέρες σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα