Μπορείς να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Ορίστε 10 tips!

19:37 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Όταν το άγχος σας χτυπά, μπορεί να είναι τρομακτικό. Ο πανικός και οι τρομακτικές σκέψεις σε συνδυασμό με σωματικά συμπτώματα μπορεί να σας οδηγήσουν να πιστέψετε ότι έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή ή ότι πάσχετε από μια φοβερή ασθένεια!

Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΖΑΝΑ

Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αγωνίζονται με το άγχος, τα καλά νέα είναι ότι πολλοί μπορεί να αισθανθείτε καλύτερα, ακόμα και χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Μπορείτε να λάβετε θετικά μέτρα και να μπορέσετε να ελέγξετε το άγχος σας. Φυσικά, ειδικά εάν τα

συμπτώματά είναι εξουθενωτικά, καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας για συμβουλές αντιμετώπισης του.

Αντιμετωπίστε το άγχος σας λοιπόν από σήμερα δοκιμάζοντας 10 στρατηγικές που έχουν βοηθήσει πολλούς.

1. Αναπνεύστε.

Εάν αναπνέετε μόνο από το στήθυς σας και όχι από την κοιλιά σας, ίσως αυτό σας κάνει πιο νευρικούς. Μάθετε να αναπνέετε από το διάφραγμα σας και να παίρνετε βαθιές κι αργές αναπνοές.

2. Να κινείστε

Χρησιμοποιήστε αυτή την επιπλέον ενέργεια που παράγει το σώμα σας, όταν έρχεται το άγχος . Η συχνή άσκηση, θα αποτρέψει το σώμα σας να αποθηκεύσει επιπλέον αδρεναλίνη. Επίσης οι έρευνες λένε ότι η άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική για το άγχος όσο και τα αγχολυτικά φάρμακα.

3. Πάρτε το χρόνο σας

Όταν νιώσετε ότι πλησιάζει μια κρίση πανικού ή ένα επεισόδιο άγχους, μείνετε εκεί που είστε και επικεντρωθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή. Το άγχος μπορεί να επιδεινωθεί για μια στιγμή, αλλά με την αναπνοή θα καταφέρουμε να το κοντρολάρουμε.

4. Αποσπάστε την προσοχή σας από αυτό το θέμα

Είναι πιο εύκολο όταν ασχολούμαστε με κάτι μαζί με άλλους να μας κατακλύσει η νερυικότητα και το άγχος. Γιαυτό βοηθήστε τους άλλους στις δραστηριότητες τους , παίξετε ένα παιχνίδι, ή κάνετε κάτι άλλο που απαιτεί συνολική συγκέντρωση σας και σύντομα θα ηρεμήσετε…

Διαβάστε περισσότερα: MaryMary.gr

Photo: Getty

The post Μπορείς να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Ορίστε 10 tips! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα