Βρώμικος πόλεμος εναντίον της ΕΡΤ και ένα περίεργο δημοσίευμα

Ποιοι έβαλαν το «χεράκι» τους

Πηγή periodista.gr
Σε βρώμικο πόλεμο εξελίσσεται η επίθεση στην ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «χεράκι» τους εκτός από τους παραδοσιακούς εχθρούς της δημόσιας τηλεόρασης-κυρίως από τη ΝΔ – έχουν βάλλει ακόμη και άνθρωποι που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρόσωπα μέσα από το Ραδιομέγαρο

της Αγίας Παρασκευής. Εξάλλου δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη σκόνη που σήκωσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, σε «τριτοκοσμική ΕΡΤ», μία αναφορά, πάντως που έσπευσε να την μαζέψει, αφού βέβαια η Νέα Δημοκρατία την είχε μετατρέψει σε σημαία.

Πλέον στο στόχαστρο έχει βρεθεί το νέο δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεισε μόλις τρεις εβδομάδες και έχει αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις, ενώ παράλληλα δείχνει ανοδικές τάσεις και έχει καταφέρει να έχει αξιοπρεπή ποσοστά τηλεθέασης κερδίζοντας το στοίχημα. Μάλιστα το νέο δελτίο ειδήσεων, την Τετάρτη, ξεπέρασε ακόμα μια φορά το δελτίο ειδήσεων του «Ε» με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Τότε ξεκίνησαν και τα περίεργα. Λέγεται ότι υπήρξε κινητικότητα, τόσο στο Pαδιομέγαρο, όσο και σε άλλα πολιτικά κέντρα. Λέγεται επίσης ότι κάποιοι, ακόμη και μέσα από την ΕΡΤ, ενοχλήθηκαν από την καλή πορεία του δελτίου ειδήσεων.

Η περασμένη Πέμπτη ήταν μια μέρα που ακόμα και η στατιστική… σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το δελτίο ειδήσεων που την προηγούμενη ημέρα είχε συγκεντρώσει μέχρι και 270.000 τηλεθεατές εμφανίστηκε με μόλις 70.000. Τι έγινε ξαφνικά; 200.000 αποφάσισαν ότι δεν τους αρέσει; Είδαν όλοι οι τηλεθεατές του δελτίου ποδόσφαιρο και Ολυμπιακό ή μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό; Τρελάθηκαν τα μηχανάκια μετρήσεων; Απέδωσε ο βρώμικος πόλεμος; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως δόθηκε η αφορμή για επίθεση στο δελτίο με τη γνωστή η πρακτική.

Τα πρόθυμα site που δεν είχαν ασχοληθεί μέχρι τότε με το δελτίο άρχισαν να γράφουν για την κατρακύλα και άλλα ωραία και συνέχισαν στο τουίτερ οι γνωστοί παράγοντες της ΝΔ με συνολική επίθεση στην ΕΡΤ.

Το νέο στοιχείο σε αυτήν την επίθεση είναι το εξής: Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που ανέλαβε την… εργολαβία εναντίον της ΕΡΤ γράφτηκε ότι υπήρξε δήθεν «προβληματισμός της διοίκησης». Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η διοίκηση της ΕΡΤ θα εξέφραζε τον προβληματισμό της για ένα «προϊόν» που πηγαίνει καλά. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πρόσωπα της διοίκησης επικοινώνησαν με τον γενικό κουμανταδόρο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ο οποίος σχετίζεται με κορυφαίους παράγοντες της αντιπολίτευσης, για να δώσουν… αρνητικό ρεπορτάζ για την πορεία του δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι διαμορφώνονται συμμαχίες ετερόκλητων συμφερόντων στο παρασκήνιο με στόχο να πληγεί η ΕΡΤ. Διότι το νέο, εκσυγχρονισμένο, δελτίο της ΕΡΤ πηγαίνει πολύ καλά. Συνεπώς δυσκολεύεται να πιστέψει κανείς ότι έχει δρομολογηθεί σαμποτάζ. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιοι ήδη καταστρώνουν σχέδια… για την επόμενη ημέρα, πέφτοντας… θύματα της δημοσκοπικής προπαγάνδας της διαπλοκής. Διότι περί αυτού θα επρόκειτο.

Αποτέλεσμα του θολού τοπίου που δημιουργούν οι καλοθελητές είναι ότι προκύπτει το εξής ερώτημα. Ένα ερώτημα που από μόνο του κάνει ζημιά στην εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης. Συμβαίνει κάτι περίεργο στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου ή κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα από το πουθενά;

Οι απαντήσεις θα δοθούν προσεχώς…

ΥΓ. Πάντως τα νούμερα τηλεθέασης την Παρασκευή επανήλθαν στην κανονικότητα…

The post Βρώμικος πόλεμος εναντίον της ΕΡΤ και ένα περίεργο δημοσίευμα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα