Πρέπει ν’ ανησυχείς εάν βλέπεις αστεράκια όταν φτερνίζεσαι;

18:35 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Σου έχει τύχει και σένα να βλέπεις αστεράκια όταν φτερνίζεσαι; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Γιατί συμβαίνει και κατά πόσον θα πρέπει ν’ ανησυχείς; Όλες σου οι απορίες θα σου λυθούν εάν συνεχίσεις να διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

Το να βλέπεις αστεράκια όταν φτερνίζεσαι είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα των ματιών, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι τίποτα σοβαρό!

Το φτέρνισμα δημιουργεί μεγάλη πίεση στο κεφάλι σου, η οποία μπορεί με τη σειρά της να ασκήσει πίεση στον αμφιβληστροειδή-το φωτοευαίσθητο στρώμα

του ιστού στο εσωτερικό βολβό του ματιού.

Τη στιγμή του φτερνίσματος τα μάτια σου στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλό σου, ο οποίος το ερμηνεύει ως ότι εισήλθε φως στο μάτι σου.

Κάτι παρόμοιο μπορεί να σου συμβεί εάν σταθείς για πολλή ώρα όρθιος και αμέσως μετά ξαπλώσεις. Στην περίπτωση αυτή, η αρτηριακή σου πίεση μπορεί να πέσει και ο εγκέφαλος μπορεί να στερηθεί για λίγο οξυγόνο, κάτι το οποίο επηρεάζει το μάτι και το οπτικό νεύρο του.

Εάν βλέπεις αστεράκια ή «μυγάκια» πολύ συχνά, τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον οφθαλμίατρό σου, καθώς ενδεχομένως να υποφέρεις από ημικρανίες.

Η ξαφνική εμφάνιση θολής όρασης μπορεί να σηματοδοτεί επίσης μια ρωγμή ή αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, κάτι το οποίο είναι μια επείγουσα κατάσταση και απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

The post Πρέπει ν’ ανησυχείς εάν βλέπεις αστεράκια όταν φτερνίζεσαι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα