Μπορεί ο καφές να κάνει τη γυμναστική πιο εύκολη υπόθεση;

09:23 10/7/2017 - Πηγή: iPop

Όσο πιο κουρασμένος αισθάνεσαι, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η γυμναστική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κορυφαίοι προπονητές προτείνουν ότι μια δόση καφέ πριν την προπόνηση ή τον αγώνα, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση, καθιστώντας ευκολότερη την άσκηση, με λιγότερο πόνο και κόπωση.

Για έναν μέσο άνθρωπο, προσφέρει όντως οφέλη ο καφές πριν τη γυμναστική;

Ενώ η επιστήμη δεν είναι σταθερή για τον ρόλο της καφεΐνης ως βοήθειας στη γυμναστική, οι έρευνες μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικές!

Η κύρια επίδραση της καφεΐνης στο σώμα είναι η αύξηση της εγρήγορσης, γεγονός που μπορεί να κάνει τις προπονήσεις να φαίνονται πιο εύκολη υπόθεση!

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους μύες να κάψουν περισσότερο λίπος. Οι μύες χρησιμοποιούν το γλυκογόνο για την ενέργεια και όταν τα αποθέματα γλυκογόνου εξαντλούνται, οι μύες γίνονται πιο αδύναμοι και λιγότερο αποτελεσματικοί, οδηγώντας σε εξάντληση.

Αλλά οι μύες μπορούν επίσης να κάψουν λίπος, και όταν το κάνουν, δεν κουράζονται τόσο εύκολα. Η καφεΐνη μπορεί να κάνει τους μύες να καίνε το λίπος πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα γλυκογόνου και να δοθεί στους μύες περισσότερος χρόνος πριν κουραστούν.

Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη και λιγότερο επίπονη προπόνηση. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η καφεΐνη μπορεί να λειτουργήσει άμεσα στους μύες, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους στην παραγωγή ενέργειας.

Αλλά η καφεΐνη μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να κάνει πραγματική δουλειά. Τα οφέλη είναι πιο προφανή σε μακρύτερες περιόδους άσκησης αντοχής, αντί για βραχυπρόθεσμα είδη άσκησης, αφού οι μύες στρέφονται πρώτα στο γλυκογόνο. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δοκιμάσει την επίδραση της καφεΐνης στους μύες μετά από περίπου δύο ώρες. Τα ενεργειακά αποτελέσματα της καφεΐνης αρχίζουν να κορυφώνονται περίπου μία ώρα μετά την κατανάλωση καφέ και μπορούν να διαρκέσουν από τρεις έως έξι ώρες.

Οι ειδικοί προτείνουν να πίνουμε ένα φλιτζάνι καφέ περίπου μία ώρα πριν από μια προπόνηση και να δούμε αν αυτό μας βοηθά να έχουμε περισσότερες αντοχές και λιγότερη κούραση!

Photo: © lolostock.com

The post Μπορεί ο καφές να κάνει τη γυμναστική πιο εύκολη υπόθεση; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα