Μπαράζ διαδηλώσεων έξω απ’ τη Βουλή- Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στον Αγ. Παντελεήμονα υπό το φόβο επεισοδίων

13:21 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Λόγω του φόβου για ξέσπασμα επεισοδίων μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών, η Αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από τις 15:00 μέχρι και τις 00:00 την Κυριακή.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

«Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης, κατά το χρονικό διάστημα από 15:00 μέχρι και την 24:00 ώρα της Κυριακής 22 Μαΐου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών,

που περικλείεται από τις οδούς: Αγίου Μελετίου (από τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου) – 3ης Σεπτεμβρίου – δεξιά Ιουλιανού – δεξιά Λιοσίων – δεξιά Αγίου Μελετίου (μέχρι τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής».

Τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια:

Τα συλλαλητήρια κατά του “νέου αντεργατικού νομοσχεδίου” θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος και στην Ομόνοια, με την ΓΣΕΕ να αναφέρει πως “η μόνη απάντηση για τον ελληνικό λαό είναι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ο συνεχής αγώνας”

Αλλά και η ΑΔΕΔΥ ζητά μαζική συμμετοχή για “να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, να μην περάσει ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων και να αποτραπεί η φοροεπιδρομή”.

Και το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο. Με την συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, “ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του «επείγοντος», ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και με το νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό”.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ. Οι προσυγκεντρώσεις για την Αθήνα έχουν οριστεί στις 5 μ.μ.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί «την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά και μαχητικά και να πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος» στις 5:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης της ΛΑΕ, Όθωνος και Αμαλίας.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα μαζικής μεταφοράς;

Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία.
24ωρη απεργία σήμερα και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Μπαράζ διαδηλώσεων έξω απ’ τη Βουλή- Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στον Αγ. Παντελεήμονα υπό το φόβο επεισοδίων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα