Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων-Για εξυπηρέτηση μικροκομματικών παιχνιδιών κάνει λόγο ο Χρ. Σπίρτζης

11:12 8/10/2016 - Πηγή: iPop

Πολλές είναι οι ακυρώσεις που σημειώνονται στις πτήσεις. Τα αεροδρόμια νεκρόνονται και το υπουργείο Μεταφορών επιρρίπτει τις ευθύνες σε μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.

Μορφή καταιγίδας έχουν πάρει τα σχόλια τα οποία έφερε η απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί, πως οι εν λόγω απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουν τη μορφή 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Ο Χρ. Σπίρτζης το Σάββατο τόνισε, πως παραμένει

ανοιχτός σε διάλογο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τους καλεί να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Ο αρμόδιος υπουργός παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και κατηγορεί τους ελεγκτές «για απεργία χωρίς αιτήματα». Ενώ σημείωσε πως «απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες».

«Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε., προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος» εξηγεί ο Χρ. Σπίρτζης.

Τι τόνισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας;

Ανέφεραν πως θα πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργίες την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Οι απεργίες του θα ξεκινούν τις 00:01 και θα λήγουν τις 23:59.

Να σημειωθεί, πως τις εν λόγω ημέρες δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Παράλληλα, το πρόγραμμα ακυρώσεων όλων των πτήσεών τους ανακοίνωσαν η Aegean αλλά και η Olympic Air. Οι εταιρείες ζητούν από τους επιβάτες τους να είναι σε επικοινωνία με τις εταιρείες έτσι ώστε να μάθουν όλα τα νεότερα.

Την ίδια στιγμή στην ακύρωση 110 πτήσεων προχωρά και η αεροπορική εταιρεία Ryanair, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η εταιρεία απευθύνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να λάβουν μέτρα «ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των ελληνικών ουρανών».

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία εξηγεί πως προχωρά «σε εξαναγκαστική ακύρωση 4 πτήσεων το βράδυ του Σαββάτου και όλων των πτήσεων (106 σε σύνολο) προς/από και εντός Ελλάδος, την Κυριακή , με πιθανότητα περισσότερων ακυρώσεων και καθυστερήσεων την Δευτέρα».

Τι αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών;

Ξεκαθαρίζει ότι «οι ελεγκτές απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες» και προσθέτει ότι «προκαλούν προβλήματα στην οικονομία, απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες».

Τονίζουμε, πως σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών όταν ο υπουργός ρώτησε για τα αιτήματα του κλάδου η απάντηση που του έδωσαν ήταν ότι:

Πρώτον δεν έγινε διαβούλευσηΔεύτερον ότι πιάστηκαν εξαπίνης.

Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι «εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μετά τα όσα έχουν γίνει, η απεργία έχει κομματικά κίνητρα».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της εξέφρασε επιφυλάξεις για τον νόμο και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε στη Βουλή τις έντονες επιφυλάξεις της για την ψηφισθείσα από την κυβερνητική πλειοψηφία αναδιάρθρωση της Υ.Π.Α.

Οι επιφυλάξεις αυτές, όμως, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία.

Η Νέα Δημοκρατία, ως η υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που με τη Συμφωνία Αλήθειας θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, επιθυμεί από τους εργαζόμενους να βάλουν πάνω απ’ όλα το εθνικό καλό».

Διαβάστε επίσης:

Αδειάζουν τα αεροδρόμια από την Κυριακή -Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τον Σπίρτζη

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων-Για εξυπηρέτηση μικροκομματικών παιχνιδιών κάνει λόγο ο Χρ. Σπίρτζης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα