«Μπαμπάδες με ρούμι-LOTTOt»- Μια μαύρη κωμωδία με ελληνική υπογραφή παρουσιάζεται στο Βερολίνο

13:17 25/11/2016 - Πηγή: iPop

Ένα θεατρικό έργο με ελληνικό άρωμα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βερολινέζικο κοινό χάρη στη νέα παράσταση που ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Blick», η οποία δημιουργήθηκε το 2014 απ’ την Μάρα Βλαχάκη.

Πρόκειται για μια διασκευή του έργου «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα-Παπαθανασίου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Μπαμπάδες με ρούμι-LOTTOt».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το τριήμερο 25-26-27 Νοεμβρίου στο
Fliegendes Theater. Οι παραστάσεις

καθημερινά ξεκινάνε στις 20:00, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού κρατήσεων, προστέθηκε ακόμα μια παράσταση την Κυριακή στις 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Μπαμπάδες με ρούμι-LOTTOt», η Μάρα Βλαχάκη που την σκηνοθετεί μίλησε στο iPop.gr.

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι-LOTTOt».Η παράσταση είναι μια διασκευή του έργου των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Μπαμπάδες με ρούμι». Πρόκειται για μια πιο σύντομη εκδοχή του έργου εμπλουτισμένη με ζωντανή μουσική. Η υπόθεση είναι εξής: Είναι έξι καθημερινοί χαρακτήρες, οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι απ’ την ζωή και επιδιώκουν να πάρουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από μια κερδισμένη περιουσία κι ένα Λόττο. Έχει πολύ ενδιαφέρον το ότι οι χαρακτήρες στην πορεία του έργου μεταμορφώνονται και γίνονται «αγρίμια», έτοιμα να κατασπαράξει το ένα το άλλο. Φαινομενικά δηλαδή παίζουμε στο πλαίσιο της κωμωδίας, όμως, στην πορεία του έργου αλλάζει λίγο το concept.Πώς είναι το θεατρικό κοινό στο Βερολίνο;Στο Βερολίνο το θεατρικό κοινό είναι πολύ ανοιχτό σε εναλλακτικές προτάσεις, καινούριους καλλιτέχνες και διεθνή projects. Συγκριτικά με το ελληνικό κοινό δεν είναι τόσο εξωστρεφές, ωστόσο είναι πολύ θεατρόφιλο. Φανταστείτε ότι όλα τα θέατρα τις καθημερινές είναι πάντα γεμάτα. Υπάρχει μάλιστα ως τάση τα τελευταία χρόνια να υπάρχουν και υπέρτιτλοι στις παραστάσεις. Εμείς την παράσταση την παρουσιάζουμε στα ελληνικά με γερμανικούς υπέρτιτλους. Δεν έρχονται, όμως, μόνο Γερμανοί. Έρχονται θεατές από διάφορες χώρες, το κοινό μας είναι πολύχρωμο.Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;Προβλέπεται να ετοιμάσουμε ένα project που θα ταξιδέψει και στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε με τη βοήθεια κάποιας επιχορήγησης να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την παράσταση στα ελληνικά και στα γερμανικά. Δηλαδή το κείμενο να είναι γραμμένο και στις δύο γλώσσες και αναλόγως πού παρουσιάζεται, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχοι υπέρτιτλοι. Είναι, όμως, κάτι που είναι ακόμα στα «σκαριά».

The post «Μπαμπάδες με ρούμι-LOTTOt»- Μια μαύρη κωμωδία με ελληνική υπογραφή παρουσιάζεται στο Βερολίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα