«Μάχη» για την καγκελαρία- Αυξάνει τους υποστηρικτές του ο Schulz

15:00 19/2/2017 - Πηγή: iPop

«Μάχη» για την καγκελαρία δίνουν ο Martin Schulz και η Angela Merkel. Νέα δημοσκόπηση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μόνο ώρες,δείχνει τον Schulz να αυξάνει τους υποστηρικτές του και να μεγαλώνει το προβάδισμα του από την Merkel.

Όπως

χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Bild am Sonntag, το οποίο επικαλείται δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid και δημοσιεύθηκε την Κυριακή «το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας προηγείται της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής-Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) της καγκελαρίου».

Η δημοσκόπηση, αξίζει να σημειωθεί, πως πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.885 ψηφοφόρων και δείχνει, πως το SPD θα κέρδιζε με 33%, σημειώνοντας άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Την ίδια στιγμή το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), θα εξασφάλιζαν το 32%, σημειώνοντας πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Να σημειώσουμε, πως το SPD έχει κερδίσει 12 μονάδες, ποσοστό-ρεκόρ, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με την Bild am Sonntag, από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ορίστηκε υποψήφιός του.

Το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας μεταξύ των υπολοίπων εξηγεί:

Η αύξηση δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των δημοσκοπήσεων της Bild am Sonntag

Το SPD, ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνώντα συνασπισμό της Merkel αξίζει να τονίσουμε, πως για χρόνια ήταν δεύτερο στις δημοσκοπήσεις με πρώτο τον συντηρητικό συνασπισμό.

Θυμίζουμε, πως μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και συγκεκριμένα την Παρασκευή, ο Όμιλος Εκλογικής Έρευνας δημοσιοποίησε ακόμα μια δημοσκόπηση για το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, σύμφωνα με την οποία το SPD θα συγκέντρωνε 30% πίσω από τη CDU/CSU η οποία προηγείτο με ποσοστό 34%.

Διαβάστε επίσης:

Δεσμεύσεις δια στόματος Martin Schulz: Θα πολεμήσω την ανισότητα

The post «Μάχη» για την καγκελαρία- Αυξάνει τους υποστηρικτές του ο Schulz appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα