Μέσω… Γαλλίας θα έρθει η λύση για το χρέος;

08:07 1/6/2017 - Πηγή: iPop

Μόνη ελπίδα της Ελλάδας για λύση στο ζήτημα του χρέους είναι η Γαλλία, η οποία έχει κάνει πρόταση για σύνδεση της ελάφρυνσης με την ανάπτυξη της οικονομίας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες των ευρωπαϊκών Θεσμών να πείσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

να προχωρήσει σε βελτίωση των προβλέψεών του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μειωθεί παράλληλα και η ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Για τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η Handelsblatt επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο περιλαμβάνει τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων από την Αθήνα, καλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ταμεία και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών.

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως το Ταμείο προς το παρόν δεν έχει δείξει καμία πρόθεση υποχώρησης.

«Η μόνη ελπίδα του Τσίπρα είναι τώρα μια άλλη πρόταση, διατυπωμένη από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εmmanuel Macron και τον επί της Οικονομίας υπουργό του Brune Le Maire», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Με βάση τις πηγές τις οποίες επικαλείται η Handelsblatt, το Παρίσι έχει κάνει πρόταση οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας. Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής. «Η γερμανική κυβέρνηση όμως βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση».

Τσίπρας: Δεκτή μόνο μια πρόταση που να περιλαμβάνει έξοδο στις αγορές

«Καθαρή λύση που θα επιτρέψει την έξοδο προς τις αγορές, που θα φέρει σταθερότητα και αφορά το μέλλον της χώρας», ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα προς τους εταίρους κατά την ομιλία του την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Η Ελλάδα θα δεχτεί λύση που θα επιτρέπει την έξοδο στις αγορές, θα σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού

Photo: EPA/Matt Dunham

The post Μέσω… Γαλλίας θα έρθει η λύση για το χρέος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα