Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης για τους τρεις από τους οκτώ Τούρκους Αξιωματικούς

16:23 5/12/2016 - Πηγή: iPop

Την Δευτέρα απορρίφθηκε τελικά το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των πρώτων τριών από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μια μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στη γειτονική χώρα. Σημειώνεται, πως την Τρίτη το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί το ίδιο συμβούλιο αλλά με διαφορετική σύνθεση, το οποίο θα κρίνει το αίτημα έκδοσης για ακόμα τρεις από τους Αξιωματικούς.

Για τους τρεις που εκδικάστηκε την Δευτέρα το αίτημα

των τουρκικών αρχών το δικαστήριο αποφασίσθηκε η μη έκδοσή τους στην Τουρκία, καθώς δέχθηκε τα επιχειρήματα που προέβαλαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης οι τρεις εκζητούμενοι.

Τονίζουμε, πως οι τρεις εκζητούμενοι υποστήριξαν, πως αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή τους και πρόσθεσαν ότι στη χώρα τους δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Υπέρ της μη έκδοσή των τριών τάχθηκε η αρμόδια εισαγγελέας.

Η διαδικασία, η οποία εστιάζει στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στην Τουρκία θυμίζουμε, πως είχε διακοπεί το Σάββατο, καθώς δύο από τους Αξιωματούχους δεν είχαν δικηγόρο.

Το δικαστήριο θυμίζουμε, πως έχει αποφασίσει να διορίσει αυτεπαγγέλτως συνήγορο, που βέβαια, αναμένεται να χρειαστεί χρόνο έτσι ώστε να μπορέσει να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Τι είχε δηλώσει η συνήγορος ενός εκ των Αξιωματούχων;

Το Σάββατο είχε πει ότι ζήτησε από το δικαστήριο διακοπή και συγκεκριμένα είχε δηλώσει «έφτασαν στα χέρια των Αρχών οι διευκρινίσεις και τα στοιχεία που είχε ζητήσει η ελληνική πλευρά, τα οποία όμως είναι αμετάφραστα», ενώ υπογράμμισε πως λείπει η κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας

Μια δήλωση του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας ήταν η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στην απόφαση για την μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών.

«Η Ελλάδα είναι σύμμαχος με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ. Αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εκδώσει τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν και να επιστρέψουν στην Τουρκία» σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο στρατός καταλαμβάνει την εξουσία- Η προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία ξυπνά μνήμες

The post Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης για τους τρεις από τους οκτώ Τούρκους Αξιωματικούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα