Αποκαλύψεις δια στόματος Αλεξιάδη- Πως θα συνδέονταισ τα τέλη κυκλοφορίας με τη βενζίνη;

09:54 29/5/2016 - Πηγή: iPop

Τους πάντες άφωνους με τις δηλώσεις του άφησε το πρωί της Κυριακής ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της χώρα μας. Όπως τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, το φορολογικό σύστημα αποτελεί μια αναγκαιότητα ενώ μιλώντας για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 επισήμανε πως εξετάζεται για επιβάρυνση μερικών λεπτών στην τιμή της βενζίνης.

Να σημειωθεί πως έχει περάσει μόνο μια εβδομάδα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ των υπολοίπων προβλέπει και

αύξηση της τιμής των καυσίμων μέσω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη του την Κυριακή χαρακτηριστικά ανέφερε πως ένα από τα σχέδια που εξετάζονται για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 προβλέπει επιβάρυνση μερικών λεπτών στην τιμή της βενζίνης.

Ο Τρ. Αλεξιάδης επίσης διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί, και εξετάζεται, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.

Ενώ πρόσθεσε:

Πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος τους εφάπαξ, και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση

Παράλληλα διευκρίνισε πως «το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, ενώ είναι πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες».

Και ξεκαθάρισε για την Κυβέρνηση:

Είμαστε Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας

Για το αφορολόγητο:

«Όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το πόσο των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης. Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του».

Ο Τρ. Αλεξιάδης επίσης πρόσθεσε:

«Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε. Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες».

Εν συνεχεία μάλιστα διερωτήθηκε:

«Ποια άλλη πολιτική δύναμη έκανε συμφωνία και πήγε μετά σε εκλογές;».

Για τον ΕΝΦΙΑ:

«Πρέπει να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός και απηύθυνε κάλεσμα τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν τις δηλώσεις τους.

Για τη χρήση πλαστικού χρήματος:

Όπως διευκρίνισε «από ένα όριο και πάνω θα υπάρχουν ηλικιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί».

Επίθεση σε όσους κατηγορούν την Κυβέρνηση:

«Αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά να κατηγορηθούμε ότι πάμε να δημιουργήσουμε υπουργεία offshore όταν κάνουμε ελέγχους και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τη διαφθορά; Αυτό είναι πολιτικό ανέκδοτο» έσπευσε να σχολιάσει ο Αν. Υπουργός και δήλωσε:

«Στη λίστα Λαγκάρντ κάναμε τρία χρόνια να βρούμε ένα όνομα, και στη λίστα Μπόργιανς κάναμε τρεις εβδομάδες».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Αποκαλύψεις δια στόματος Αλεξιάδη- Πως θα συνδέονταισ τα τέλη κυκλοφορίας με τη βενζίνη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα