Αποφασισμένοι οι αγρότες- Ενισχύουν τα μπλόκα και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς

14:28 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι συνεχώς ενισχύουν τα μπλόκα τους και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών σε πολλά σημεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεκάδες ακόμα τρακτέρ την Τρίτη έφτασαν στο τελωνείο των Ευζώνων το οποίο παραμένει κλειστό. Παραταγμένα συνεχίζουν να είναι τα τρακτέρ και σε πολλά σημεία της χώρας με τους ιδιοκτήτες τους να αναφέρουν, πως δεν επιθυμούν να κάνουν βήμα πίσω.

Συνεχώς το μπλόκο των αγροτών και των κτηνοτρόφων της κεντρικής Μακεδονίας το οποίο βρίσκεται στο τελωνείο των Ευζώνων ενισχύεται. Ειδικότερα, στον κόμβο

της Ειδομένης, στις 13:00 κατέφθασαν με τα τρακτέρ τους διαμαρτυρόμενοι του κλάδου από το Νησέλι Αλεξάνδρειας και το Αιγίνιο Πιερίας, ενώ αργότερα θα ξεκινήσει πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της Ειδομένης και άλλες δυνάμεις αγροτών από τη Χαλάστρα, όπου βρίσκονται στα διόδια Μαλγάρων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, ανέφερε:

Ας έρθουν με το καλό και οι συνάδελφοί μας από τα διόδια Μαλγάρων και στη συνέχεια θα κάνουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας

Και ενημέρωσε πως «δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αστυνομικές δυνάμεις».

Θυμίζουμε, πως το τελωνείο των Ευζώνων είναι κλειστό από την Δευτέρα στις 16:30. Εκεί βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι έχουν καταλάβει τόσο τον κόμβο της Ειδομένης, στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όσο και τις παρακαμπτήριες οδούς τους οποίους οδηγούν σε αυτό.

Επεισόδια και τραυματισμοί αγροτών:

Επεισόδια σημειώθηκα την Δευτέρα όταν ομάδα αγροτών προσπάθησε να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Κατά την διάρκεια της έντασης η οποία πραγματοποιήθηκε δύο αγρότες τραυματίστηκαν ελαφρά. Παράλληλα, φθορές αξίζει να σημειωθεί, ότι προκλήθηκαν σε αστυνομικά οχήματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησαν τους αποκλεισμούς στην εθνική Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, για τρεις ώρες και συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα.

Την ίδια στιγμή, αμετακίνητοι παραμένουν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι έχουν στηθεί δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων- Στον Προμαχώνα χωρίς τα τρακτέρ τους οι αγρότες

photo:Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Αποφασισμένοι οι αγρότες- Ενισχύουν τα μπλόκα και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα