Αποφασισμένη η Κομισιόν- Παίρνει θέση κατά της Πολωνίας για το κράτος Δικαίου

15:47 1/6/2016 - Πηγή: iPop

Η Κομισιόν μετά από αρκετούς μήνες το πήρε απόφαση και έτσι εκφράζει την αρνητική της γνώμη σχετικά με την τήρηση του κράτους Δικαίου στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα. Να θυμίσουμε πως η αντιπαράθεση η οποία ξέσπασε φαίνεται να πηγάζει από τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις που πέρασε η νέα ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες τονίζουν πως η υπόθεση είναι πιθανό να οδηγήσει σε κυρώσεις.

«Η Κομισιόν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας

να είναι ικανό να διασφαλίσει την αποτελεσματική συνταγματική αξιολόγηση των νομοθετημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν,Φρανς Τίμερμανς και σημείωσε: «Παρά τις προσπάθειές μας, έως τώρα δεν έχουμε υπάρξει ικανοί να βρούμε λύσεις στα κύρια επίμαχα ζητήματα».

Από την πλευρά της, η Βαρσοβία επισημαίνει πως «έδρασε στο πλαίσιο της νομιμότητας, απορρίπτοντας τις θέσεις των Βρυξελλών». Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, έκανε λόγο για «μονομερή» απόφαση η οποία προβάλλει μία «διαστρεβλωμένη εικόνα» σε βάρος της Πολωνίας.

Εδώ μπορείτε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

The post Αποφασισμένη η Κομισιόν- Παίρνει θέση κατά της Πολωνίας για το κράτος Δικαίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποφασισμένη, Κομισιόν- Παίρνει, Πολωνίας, Δικαίου,apofasismeni, komision- pairnei, polonias, dikaiou