Αποχωρούν από Τέμπη και Προμαχώνα οι αγρότες -Την Κυριακή θα αποφασίσει το μπλόκο της Νίκαιας

21:46 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Αποχωρούν από τα μπλόκα σε Τέμπη και Πορμαχώνα οι αγρότες ενώ το μπλόκο της Νίκαιας θα αποφασίσει την Κυριακή την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Μετά απο 37 μέρες στους δρόμους, το πρωί του Σαββάτου θα μαζέψουν οι αγρότες τα τρακτέρ τους από τα Τέμπη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν απόψε τα μέλη της γενικής συνέλευσης σε συνεδρίαση τους. Ο Παναγιώτης Καλογιάννης, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής, δήλωσε, στο ΑΠΕ, πως αυτή η Κυβέρνηση θέλει να «τελειώσει» τον αγροτικό κόσμο.

Ποια είναι η αποτίμηση, όμως, των 37 ημερών αγώνα;

«Πήραμε τα 9.500 αφορολόγητο. Καταφέραμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πήραμε παράταση ως προς την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ μέχρι το 2021 και πιο ομαλή μετάβαση. Πήραμε 5% κάτω από τις εισφορές που υπολόγιζε να βάλει η κυβέρνηση. Εξασφαλίσαμε πιο ομαλή φορολόγηση ως το 2021 και 4 μονάδες κάτω από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, και εξασφαλίσαμε επίσης την ρύθμιση επανασύνδεσης με την ΔΕΗ για τα αρδευτικά όπως και την ρύθμιση δανείων των αγροτών ώστε να δικαιούνται όλοι οι αγρότες «κάρτα αγρότη»» είπε ο ίδιος.

Ανοικτός και ο Προμαχώνας

Το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε και το τελωνείο του Προμαχώνα, όχι όμως για πολύ καθώς οι αγρότες μέσω του Στέργιου Λίτου, μέλους της συντονιστικής επιτροπής, δηλώνουν πως «για σήμερα τουλάχιστον δεν πρόκειται να κλείσουμε πάλι. Αύριο βλέπουμε».

Τι στάση θα κρατήσει το μπλόκο της Νίκαιας;

Για το πως πρόκειται να κινηθούν στο μπλόκο της Νίκαιας πρόκειται να συνεδριάσουν την Κυριακοί οι αγρότες, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Ρίζου Μαρούδα, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ιστορική επέτειος του Κιλελέρ

Την Κυριακή πρόκειται να γιορτάσουν την ιστορική επέτειο του Κιλελέρ, στις 12.30 μμ. στον χώρο του μνημείου του αγρότη, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας και καλούν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αποχωρούν από Τέμπη και Προμαχώνα οι αγρότες -Την Κυριακή θα αποφασίσει το μπλόκο της Νίκαιας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα