Λίγες ώρες πριν την εκεχειρία στην Συρία, η Τουρκία προκαλεί

20:27 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν την εκεχειρία στη Συρία, κατά τις οποίες είπε πως η Άγκυρα επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, καταδίκασε για ακόμα μια φορά την υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας, καθώς για την Τουρκία είναι τρομοκράτες, διότι διατηρούν δεσμούς με τους Κούρδους της Τουρκίας.

Ο αξιωματούχος τόνισε πως «έχουν πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση αποβαίνει

προς όφελός των ίδιων. Έχουν την υποστήριξη των Αμερικανών, του Άσαντ και των Ρώσων».

«Παρατηρώ βέβαια ορισμένες διαφοροποιήσεις όσον αφορά την στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στους Κούρδους, όμως υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Τις τελευταίες 10 ημέρες οι κουρδικές θέσεις στην Συρία έχουν βομβαρδιστεί πολλάκις από το τουρκικό πυροβολικό, ως αντίποινα στις επιθέσεις στην Άγκυρα. Θυμίζουμε πως η Τουρκία θεωρεί πως οι Κούρδοι βρίσκονται πίσω από την τελευταία αιματηρή επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας.

«Θα λάβουμε μέτρα στη συριακή μεθόριο. Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. Δεν μπορώ να απαντήσω εάν θα είναι αεροπορικές επιδρομές, αυτό εξαρτάται από το επίπεδο της απειλής. Θα το δούμε. Δεν μπορώ να σας απαντήσω θετικά ή αρνητικά. Όλα εξαρτώνται από τις ζώνες και τους στόχους που θα μας απασχολήσουν».

Κατά της εκεχειρίας τάχθηκε το Μέτωπο Αλ- Νούσρα στην Συρία

Ο ηγέτης του Μετώπου, που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, κάνει έκκληση στους αντάρτες προκειμένου να συνεχίσουν εντατικά τις επιθέσεις τους ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο ηγέτης τονίζει πως εάν δεν βρεθεί κάποια λύση για την λήξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία, τότε οι συνέπειες θα γίνουν εμφανείς στους σουνίτες μουσουλμάνους που βρίσκονται και σε άλλες περιοχές, όπως είναι η Αραβική Χερσόνησος.

The post Λίγες ώρες πριν την εκεχειρία στην Συρία, η Τουρκία προκαλεί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα