Ραγδαίες εξελίξεις: Προφυλακίστηκε ο Μουσσάς. Μαυρίκος και Φράγκου ελεύθεροι με εγγύηση

21:39 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Το βράδυ της Παρασκευής βγήκε η απόφαση σχετικά με το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων. Ο Μουσσάς προφυλακίστηκε, ενώ Μαυρίκος και Φράγκου αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα:

Προφυλακιστέος ο Παναγιώτης ΜουσσάςΠαναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου ελεύθεροι, με εγγύηση 50.000 ευρώ ο καθένας και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Έντονες προσπάθειες να απαλλαχτούν απ΄όλα όσα είπε η γυναίκα η οποία αποκάλυψε την υπόθεση των εκβιασμών έκαναν νωρίτερα οι

τρεις δημοσιογράφοι οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα βρίσκονταν στα χέρια της αστυνομίας.

Ο Π.Μουσσάς ο οποίος ήταν επί πέντε ώρες στο γραφείο του ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και τις χαρακτήρισε «απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες» τονίζοντας πως στηρίζονται μόνο στη «μεθοδευμένη» μήνυση της μοναδικής μάρτυρας.

Μάλιστα, στο σχετικό του υπόμνημα αντέκρουε όλες τις κατηγορίες και σημείωνε πως επιθυμεί να μην κριθεί προφυλακιστέος από τη στιγμή που δεν είναι ύποπτος φυγής και έχει μόνιμη κατοικία.

Ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε πως η επικοινωνία, αλλά και οι διάλογοι οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας είχαν γίνει στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Ο Π. Μούσσας αρνήθηκε ότι έχει απειλήσει την Α.Κ. λέγοντας:

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της

Δεύτερος στον ανακριτή βρέθηκε ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολης, Παν. Μαυρίκος. Ο συνήγορος του Αλ. Κούγια κατήγγειλε ως «αντισυνταγματική και παράνομη» την επιλογή του ανακριτή να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι σήμερα, χωρίς την παρουσία των δικηγόρων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης της Ακρόπολης τόνισε:

Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μαυρίκος έριξε ευθύνες στους άλλους δύο κατηγορούμενους δηλώντας πως όλα έγιναν πίσω από την πλάτη του και τόνισε:

Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενούς μου

Στο υπόμνημα του ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη επίσης σημείωσε:

Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Α.Κ. σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Α.Κ.

Τρίτος απολογήθηκε ο Χρήστος Φράγκου, ο οποίος επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος.

The post Ραγδαίες εξελίξεις: Προφυλακίστηκε ο Μουσσάς. Μαυρίκος και Φράγκου ελεύθεροι με εγγύηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα