Απίθανα facts για τα ζώα που θα δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι είναι αληθινά!

17:21 9/5/2017 - Πηγή: iPop

Συνυπάρχουμε μαζί τους στη Γη, όμως, στην πραγματικότητα ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτά! Τα ζώα έχουν το καθένα το δικό τους χαρακτηριστικό κι αυτό είναι που τα κάνει μοναδικά!

Ήξερες ότι οι λύκοι ζευγαρώνουν για μια ζωή; Ότι οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση γάμου ή ότι τα στρείδια μπορούν ν’ αλλάξουν φύλο;

Απίθανα facts για τα ζώα που θα δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι είναι αληθινά!

Οι κατσίκες έχουν διάφορους τόνους φωνής

© Pixabay

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο τόνος της φωνής στις κατσίκες, όπως συμβαίνει

και στους ανθρώπους, μπορεί ν’ αλλάξει ανάλογα με το περιβάλλον τους και τον χρόνο που περνούν με τους συνομηλίκους τους.

Οι λύκοι ζευγαρώνουν για μια ζωή

© flickr

Μια οικογένεια λύκων αποτελείται απ’ το αρσενικό, το θηλυκό και τους απογόνους τους. Το ζευγάρι μένει μαζί για μια ζωή και τα μεγαλύτερα «παιδιά», βοηθούν τα μικρότερα.

Υπάρχει ένας τύπος μέδουσας που είναι αθάνατος

© Pexels

Αυτό το υποβρύχιο πλάσμα μπορεί να αναπαράγει τους ιστούς του σώματός του χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, μετενσαρκώνοντας ουσιαστικά τον εαυτό του.

Οι πιγκουίνοι κάνουν «πρόταση γάμου» στη σύντροφό τους

© Pixabay

Οι πιγκουίνοι επίσης ζευγαρώνουν για μια ζωή και όταν επιλέγουν σύντροφο, το αρσενικό δίνει στο θηλυκό ένα βότσαλο ως σύμβολο αγάπης!

Οι ελέφαντες έχουν απίστευτες κοινωνικές συνήθειες

© Pixabay

Οι ελέφαντες μπορούν να γελάσουν και να κλάψουν. Διοργανώνουν τελετές χαιρετισμού για να καλωσορίσουν ένα μέλος της οικογένειας που λείπει καιρό και «κηδείες» για όσους πεθαίνουν.

Οι αγελάδες έχουν κολλητούς

© Pixabay

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικά πλάσματα κι έχουν τον «κολλητό» τους μέσα στο κοπάδι. Εάν αποχωριστούν μάλιστα απ’ τον φίλο τους, βιώνουν άγχος και θλίψη!

Οι μανάτοι έδωσαν έμπνευση για τους μύθους με τις γοργόνες

© Pixabay

Όταν τρώνε στην επιφάνεια του ωκεανού, οι μανάτες έχουν μερικές φορές φύκια κολλημένα γύρω από τα κεφάλια τους, που μοιάζουν με μακριά μαλλιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ουρές τους, οδήγησε πολλούς ναυτικούς στο να πιστέψουν ότι είχαν δει μια γοργόνα.

Τα τραγούδια της φάλαινας εξαπλώνονται όπως η μουσική των ανθρώπων

© pixabay

Σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλές φάλαινες, όλες θα τραγουδήσουν το ίδιο τραγούδι το οποίο θα γίνει δημοφιλές με την πάροδο του χρόνου. Αν το τραγούδι είναι αρκετά «πιασάρικο», θα φθάσει και σ’ άλλες ομάδες φαλαινών, οι οποίες θα το μάθουν και θα το τραγουδούν!

Τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν φύλο

© pinstake

Ανάλογα με το ποιο είναι το πιο χρήσιμο για την τρέχουσα περίοδο ζευγαρώματος, τα στρείδια μπορούν ν’ αλλάξουν μεταξύ ανάμεσα σε αρσενικό και θηλυκό.

Τα θηλυκά λιοντάρια κολλάνε μαζί για ζωή

© pexels

Οι λεοντίνες ζούνε μαζί όλη τους τη ζωή. Όταν έχουν μικρά, τα θηλυκά παραμένουν με τις μητέρες και τις θείες τους.

Οι αρσενικοί ιππόκαμποι κουβαλούν τους νέους

© sciencedaily

Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί. Όταν ζευγαρώνουν, είναι τα αρσενικά εκείνα τα οποία θα μεταφέρουν τα γονιμοποιημένα αυγά μέχρι να είναι έτοιμα να γεννηθούν. Οι ιππόκαμποι κρατούν επίσης τις ουρές του άλλου όταν κολυμπούν, όπως οι άνθρωποι κρατιούνται χέρι-χέρι.

The post Απίθανα facts για τα ζώα που θα δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι είναι αληθινά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα