Απεργία πείνας ξεκίνησε η Πόλα Ρούπα- Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές της σημειώσεις της

16:53 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Την κράτηση της Πόλας Ρούπα στις φυλακές του Κορυδαλλού διέταξε η Εισαγγελία Εφετών, ενώ, όπως ζήτησε η ίδια η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη τη φροντίδα του παιδιού τους θα αναλάβει η μητέρα και η αδερφή της και ξεκίνησε απεργία πείνας μέχρι το αίτημα της να πραγματοποιηθεί. Θυμίζουμε, πως η Π. Ρούπα συνελήφθη την Πέμπτη σε διαμέρισμα όπου και διέμενε σύμφωνα με την αστυνομία τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο αίτημα της

Π. Ρούπα που αφορά το γιο της επισημαίνεται, πως υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε ίδρυμα ή νοσοκομείο.

Το αγοράκι που είναι 6 ετών παρακολουθείται ήδη από ειδικούς, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό το αίτημα να παραμείνει υπό την εποπτεία των συγγενών του δεν αναμένεται να απαντηθεί σύντομα, από τη στιγμή η απαιτείται να πραγματοποιηθεί πρώτα σχετική κοινωνική έρευνα.

Η Πόλα Ρούπα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, αλλά και στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της.

Φύλλο και φτερό το σπίτι που διέμενε:

Η Αντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό τις σημειώσεις αλλά και το κινητό που εντοπίστηκαν στο σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη.

Στόχος της Υπηρεσίας είναι μέσω των σημειώσεων να μάθουν τα πάντα για όσα σχεδίαζε η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Τι είπε στην Εισαγγελική λειτουργό;

Η Ρούπα η οποία μίλησε στην Εισαγγελική λειτουργό αναφέρθηκε μόνο στο ζήτημα του ανήλικου γιου της.

Απεργία πείνας ξεκίνησε Πόλα Ρούπα:

Απεργία πείνας δήλωσε πως ξεκινά η Πόλα Ρούπα με στόχο να δοθεί το παιδί της στη μητέρα και στην αδελφή της.

Σε δήλωσή της, την οποία διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της, η συλληφθείσα δηλώνει αμετανόητη και αναφέρει πως οι Αρχές έχουν απαγάγει το παιδί της με στόχο να την εκδικηθούν.

Αναλυτικά η δήλωση που διαβάστηκε από την αδερφή της:

«Εγώ η Παναγιώτα Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη του συστήματος. Το παιδί το βάζουνε μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται περισσότερο επειδή θέλουν να εκδικηθούν εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα, που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν πως θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών.

Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

Ποιες κατηγορίες εκκρεμούν σε βάρος της;

Σε βάρος της κατηγορουμένης θυμίζουμε, πως εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από το 2013 που αφορά στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, με την οποία της είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών.

Παράλληλα, εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), για έκρηξη έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εντοπίσθηκε γιάφκα με όπλα και πυρομαχικά στον Άλιμο:

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίσθηκε ένα γκαράζ το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αλίμου και ήταν γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά αλλά και δύο αυτοκίνητα.

Τη έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν τα όσα εντοπίσθηκαν σχετίζονται με την σύλληψη της Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Το κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα βρίσκονταν σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη το οποίο φέρεται να της το νοίκιαζε στο όνομα της η 25χρονη η οποία έχει επίσης συλληφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη της Πόλα Ρούπα- Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής (Photos-Video)

photo:INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Απεργία πείνας ξεκίνησε η Πόλα Ρούπα- Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές της σημειώσεις της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα