Με φράχτες και τάφρους ετοιμάζεται η Βουλγαρία να εμποδίσει του πρόσφυγες και μετανάστες

14:26 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Φράχτες και τάφρους ετοιμάζει η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας στα σύνορα με την Ελλάδα και την Τουρκία έτσι ώστε να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν στο έδαφος της.

Την εν λόγω πληροφορία αναλύει σε σχετικό της δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα, Bild.

Να σημειωθεί πως έκθεση του Κέντρου Κοινής ανάλυσης και Στρατηγικής της Παράτυπης Μετανάστευσης (GASIM) επισημαίνει

χαρακτηριστικά «εξαιτίας των μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί στο Αιγαίο, οι παράνομοι διακινητές μεταναστών εστιάζουν περισσότερο στον διάδρομο από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία και προς την Δυτική Ευρώπη» ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει «εκεί δραστηριοποιούνται ενεργά ανάλογα δίκτυα διακίνησης εδώ και χρόνια».

Παράλληλα η συγκεκριμένη έκθεση σημειώνει:

«Οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών προς τη Βουλγαρία παραπέμπουν σε σημαντικά κενά ελέγχου κατά την είσοδο στη χώρα και σε έντονες δραστηριότητες διακινητών». Ενώ προσθέτει πως πρέπει αστυνομία «να επιβαρυνθεί υπέρμετρα».

Για τον φράχτη:

Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση εξετάζεται η «κατασκευή ενός φράκτη στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Υπάρχει η σκέψη να κατασκευαστούν και άλλοι φράκτες στα βουλγαροτουρκικά σύνορα έως το καλοκαίρι του 2016. Πρόκειται για μια επέκταση συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων».

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Με φράχτες και τάφρους ετοιμάζεται η Βουλγαρία να εμποδίσει του πρόσφυγες και μετανάστες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα