Αντίθετη η επιμελητηριακή κοινότητα στην αύξηση των εισφορών

13:57 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Όχι στην αύξηση των εισφορών λέει η επιμελητηριακή κοινότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κ. Μίχαλος, σε δηλώσεις του την Παρασκευή.

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε:

Το σύνολο της αγοράς διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί πως χτες, Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εργοδοτικών

οργανώσεων βρέθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν μαζί του για μικρές αυξήσεις.

Η συνάντηση των εργοδοτών με τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα αφού οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων δέχτηκαν την κυβερνητική πρόταση, για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσω μιας λογικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης.

Τι ανέφερε ο κ. Μίχαλος;

«Η επιμελητηριακή κοινότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αντίθετοι με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως άλλωστε και με κάθε άλλο μέτρο που αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια απομειώνει την ανταγωνιστικότητά τους και της ελληνικής οικονομίας κατ’ επέκταση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων, αλλά αντίθετα, πρέπει να συνδυαστεί και με ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο αλλά και με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

Και έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας:

Τα επιμελητήρια, για τον λόγο αυτό, κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, προκειμένου να συνεκτιμηθεί σε κάθε απόφαση για το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού. Το πλαίσιο αυτό αποτελεί μία νέα ρεαλιστική βάση συζήτησης για μία αναπτυξιακή μεταρρύθμιση.

The post Αντίθετη η επιμελητηριακή κοινότητα στην αύξηση των εισφορών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα