Σκληρή απάντηση Μαξίμου στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

13:57 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπουμ, ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι “είναι γνωστή η στάση που κρατούν συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρώπης,

που πριν από κάθε διαπραγμάτευση φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να δημιουργούν εντυπώσεις», σχολιάζουν χαρακτηριστικά, ενώ συμπληρώνουν σε σχέση με το πρακτικό αντίκτυπο τέτοιου περιεχομένου δηλώσεων πως “έχει αποδειχθεί ότι αυτοί στο τέλος μειοψηφούν».

Σημειώνεται ότι στις πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε υποστήριξε πως πρέπει “να είμαστε ρεαλιστές, η αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες, όχι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί» λέγοντας επίσης πως «δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το Ταμείο», ενώ το ΔΝΤ “δε θα είναι απλά τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα της Ελλάδας», αλλά θα έχει ενεργό συμμετοχή στην εφαρμογή του, μέσω χρηματοδότησής.

Υπενθυμίζουμε, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως δεν θεωρεί πλέον θετική την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και δεν την επιθυμεί.

Το γεγονός καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι πιέσεις που ασκούνται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και στις υποχρεώσεις που καλείται αυτή να εκπληρώσει, βάσει των σημερινών της δεσμεύσεων, διογκώνονται, με το ΔΝΤ, να πρωταγωνιστεί ως ελεγκτικός φορέας της Ε.Ε.

The post Σκληρή απάντηση Μαξίμου στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα